2020. június 01., hétfő , Pünkösd, Tünde

1055 Bp., Szalay u. 10–14.

Tel.: (+36-1) 235-7200

Fax: (+36-1) 235-7202

magyar english
Elfelejtett jelszó

Arany János Programok  IKT  MAG  OFI  SDT  Vizsgacentrum  adaptív  biztonságos iskola  egészségtudatos iskola  erőszakmentes  kiadvány  kompetencia  konferencia  oktatás  pályázat  rendezvény  tanulásszervezés  ÚPSZ  Új Pedagógiai Szemle  érettségi 

Intézeti folyóiratok

Köznevelés
Új Pedagógiai Szemle
Educatio
Könyv és nevelés
Kattintson ide a rendeléshez!
Kerettanterv jóváhagyása

Útmutató a szakértőknek

A kerettantervek kiadásának és jóváhagyásának rendjéről szóló 51/2012. (XII. 21.) EMMI rendelet (Kerettantervi Rendelet) hatálybalépését követően a kerettantervek jóváhagyása az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetben (OFI) történik.

A kerettantervek jóváhagyására az OFI szakértőket kér fel, akiknek az eseti felkérésben foglalt határidőre szakértői véleményt kell elkészíteni. A szakértői vélemény készítése a „szempontok a kerettantervek értékeléséhez” című űrlap kitöltését jelenti, amelyet kettő példányban aláírva kérünk eljuttatni az OFI címére:

1055 Budapest, Szalay utca 10-14.

Az Excel-táblázat kitöltését mindenképpen saját neve és szakértői igazolványszámának megadásával kezdje! Ezután pontosan nevezze meg az értékelt kerettantervet, illetve egy X-szel jelölje, amennyiben alternatív kerettantervet értékel! Ha ezt a lehetőséget választja, a színezett területek kitöltése nem szükséges.

Az 1.)-től 18.)-ig megadott értékelési szempontok alapján döntse el, hogy az adott szempont MEGFELEL; NEM FELEL MEG; vagy csak FELTÉTELLEL felel meg Önnek. A „Szöveges értékelés” mezőkben kérjük, MINDEN ESETBEN értékelje döntését részletesen, tárgyszerűen, esetenként konkrét példával alátámasztva (tehát amennyiben egyetért, akkor is)!

Amennyiben ezeket hiánytalanul kitöltötte, kérjük, a fenti szempontok alapján hagyja jóvá a kerettantervet. Itt is a szokásos MEGFELEL; NEM FELEL MEG; illetve FELTÉTELLEL felel meg lehetőségek közül választhat. Ha valamilyen feltétellel fogadná el a kerettantervet, mindenképpen pontosan és tételesen sorolja fel érveit, észrevételeit, javaslatait!

A dokumentum legvégén az aktuális dátum megadása után lássa el kézjegyével az értékelőlapot!

A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.