2020. június 05., péntek , Fatime

1055 Bp., Szalay u. 10–14.

Tel.: (+36-1) 235-7200

Fax: (+36-1) 235-7202

magyar english
Elfelejtett jelszó

Arany János Programok  IKT  OFI  OKJ  SDT  Vizsgacentrum  biztonságos iskola  egészségtudatos iskola  erőszakmentes  kiadvány  konferencia  kétszintű érettségi  letölthető  oktatás  próbaérettségi  pályázat  rendezvény  ÚPSZ  Új Pedagógiai Szemle  érettségi 

Intézeti folyóiratok

Köznevelés
Új Pedagógiai Szemle
Educatio
Könyv és nevelés
Kattintson ide a rendeléshez!
Tudástár >> Pedagógiai rendszerek fejlesztése >> A társadalomismeret- és etikaoktatás módszertana >> Módszertani segédanyag az emberismeret-etika oktatásához

Módszertani segédanyag az emberismeret-etika oktatásához

2009. június 17.

Szerkesztette: Falus Katalin és Jakab György

A módszertani segédanyag szerkesztőinek és szerzőinek célja, hogy segítséget nyújtsanak egy olyan modern emberismeret-etika tananyag összeállításában, amely a NAT és a kerettantervi szabályozás mellett figyelembe veszi a legújabban jelentkező szempontokat is: uniós csatlakozás, élethosszig tartó tanulás stb.

A cikkek először felvázolják az emberismeret-etika oktatásának aktuális helyzetképét, majd konkrét példákon szemléltetik a mindennapi gyakorlatot.

A módszertani gyűjteményt kiegészíti az Adattárban található „Társadalomismeret Európában” dokumentum/linkgyűjtemény és az európai programok, projektek magyar nyelvű leírását tartalmazó A társadalomismeret- és etikaoktatás európai gyakorlata című on-line kiadványunk.


Tartalom


A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.