2020. május 30., szombat , Janka, Zsanett

1055 Bp., Szalay u. 10–14.

Tel.: (+36-1) 235-7200

Fax: (+36-1) 235-7202

magyar english
Elfelejtett jelszó

Arany János Programok  IKT  OFI  OKJ  SDT  Vizsgacentrum  biztonságos iskola  egészségtudatos iskola  erőszakmentes  kiadvány  konferencia  kétszintű érettségi  letölthető  oktatás  próbaérettségi  pályázat  rendezvény  ÚPSZ  Új Pedagógiai Szemle  érettségi 

Intézeti folyóiratok

Köznevelés
Új Pedagógiai Szemle
Educatio
Könyv és nevelés
Kattintson ide a rendeléshez!
Tudástár >> Tanulás-tanítási módszerek fejlesztése >> Kézikönyv a holokausztról tanárok és tanulók számára

Kézikönyv a holokausztról tanárok és tanulók számára

2009. június 17.

A kötetet összeállította:

Loránd Ferenc és Tiszóczi Tamás

Szerkesztette:

Budai Ágnes

A történelemben számos népirtásnak lehettünk tanúi. Olyan genocídiumra azonban, amelynek során egy állam – egy másik hatalom katonai nyomására – maga járult hozzá állampolgárai egy csoportjának fizikai megsemmisítéséhez, a holokauszt előtt még sohasem akadt példa. A magyar holokauszt hatszázezer áldozata nemcsak a hazai zsidóság és cigányság örök gyásza, hanem egyben nemzeti sorstragédia is, mivel őrült, aljas, emberellenes eszmék következtében a magyar nemzet vesztette el polgárait, magyar emberek váltak származásuk miatt jogfosztottá, emberi méltóságukban megalázottá.

Ez a kötet abban kíván segítséget nyújtani, hogy a felnövő nemzedékek megismerjék a magyar történelem egyik legszörnyűbb korszakának történetét, megértsék a holokauszt lényegét, bízva abban, hogy mindez hozzájárul ahhoz, hogy csökkenjen az emberellenes, kirekesztő eszmék befolyása.


Tartalom

A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.