2020. április 10., péntek , Zsolt

1055 Bp., Szalay u. 10–14.

Tel.: (+36-1) 235-7200

Fax: (+36-1) 235-7202

magyar english
Elfelejtett jelszó

Arany János Programok  IKT  OFI  OKJ  SDT  Vizsgacentrum  biztonságos iskola  egészségtudatos iskola  erőszakmentes  kiadvány  konferencia  kétszintű érettségi  letölthető  oktatás  próbaérettségi  pályázat  rendezvény  ÚPSZ  Új Pedagógiai Szemle  érettségi 

Intézeti folyóiratok

Köznevelés
Új Pedagógiai Szemle
Educatio
Könyv és nevelés
Kattintson ide a rendeléshez!
Tudástár >> Az oktatás társadalmi-gazdasági környezete

Az oktatás társadalmi-gazdasági környezete

2009. június 17.

A közoktatás különböző szintjei és intézményei között megosztott felelősségi rendszerben zajló oktatáspolitikai folyamatok feltárása különösen az irányítás és a finanszírozás tekintetében igényel az iskolákra, az önkormányzatokra és a megyei és regionális intézményrendszerre irányuló makro, közép és mikro szintű vizsgálatokat. Az iskolaszerkezet és az abban való továbbhaladás folyamatai az oktatási rendszer felülről történő alakításának és a decentralizált folyamatoknak az együttes eredőjeként alakulnak; ezek feltárása igen jelentős az oktatási rendszer adaptivitásának javításához.

A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.