2020. május 28., csütörtök , Emil, Csanád

1055 Bp., Szalay u. 10–14.

Tel.: (+36-1) 235-7200

Fax: (+36-1) 235-7202

magyar english
Elfelejtett jelszó

Intézeti folyóiratok

Köznevelés
Új Pedagógiai Szemle
Educatio
Könyv és nevelés
Kattintson ide a rendeléshez!
Tudástár >> Új Pedagógiai Szemle 2000 április

Könyvjelző

2009. június 17.

Könyvjelző

Galló Béla: A túlélés tudománya

(Helikon Kiadó, Universitas sorozat, Bp. 2000, 200 p.)

"Még nem dőlt el a kérdés, hogy az integrációs törekvések a gazdasági és pénzügyi keretek között maradnak-e, vagy földrészünkön egy izgalmas állam- és társadalomszervezési próbálkozásnak vagyunk-e kortársai, mely lebontja a nemzetállam és a nemzettársadalom hagyományos kereteit" - írja a szerző, aki kötetében azt mutatja be, miként értelmezi az ezredforduló problémáit a nemzetközi politikai viszonyok elmélete.

Játszmák nélkül - Tranzakcióanalízis a gyakorlatban
(Szerk.: Járó Katalin)

(Helikon Kiadó, Universitas sorozat, Bp. 2000, 652 p.)

Az Eric Berne által megalapozott pszichológiai irányzat (könyve magyarul már több kiadásban megjelent Emberi játszmák címmel), a tranzakcióanalízis módszerét követő, illetve folytató magyar pszichológusok tanulmányait tartalmazza a kötet, melyben többek között a lelki sérülések gyógyításáról, a gyermekek családi és intézményes neveléséről és a különböző élethelyzetekben nyújtható tanácsadásról olvashatunk izgalmas írásokat.

Eagleton, Terry: A fenomenológiától a pszichoanalízisig

(Helikon Kiadó, Universitas sorozat, Bp. 2000, 216 p.)

A szerző kötete már klasszikusnak számít, az irodalom társadalmi és történeti megközelítésével foglalkozik, az ideológia-kritikai irányzat képviselője. Könyvében pontos képet ad az utóbbi évek legfontosabb irányzatairól, a modern és posztmodern irányzatok éles szemű megfigyelője és szellemes, jó humorú kommentátora.

Assmann, Jan: A kulturális emlékezet. Írás, emlékezés és politikai identitás a korai magaskultúrákban.

(Atlantisz Kiadó, A kútnál, Bp. 1999. 314 p.)

*

A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.