2020. április 10., péntek , Zsolt

1055 Bp., Szalay u. 10–14.

Tel.: (+36-1) 235-7200

Fax: (+36-1) 235-7202

magyar english
Elfelejtett jelszó

Arany János Programok  IKT  OFI  OKJ  SDT  Vizsgacentrum  biztonságos iskola  egészségtudatos iskola  erőszakmentes  kiadvány  konferencia  kétszintű érettségi  letölthető  oktatás  próbaérettségi  pályázat  rendezvény  ÚPSZ  Új Pedagógiai Szemle  érettségi 

Intézeti folyóiratok

Köznevelés
Új Pedagógiai Szemle
Educatio
Könyv és nevelés
Kattintson ide a rendeléshez!
Tudástár >> Konferenciák, rendezvények eredményei >> Az Országos Közoktatási Intézet konferenciája, 2005 - Új vizsga – új tudás?

Az Országos Közoktatási Intézet konferenciája, 2005 - Új vizsga – új tudás?

2009. június 17.

A kötet megjelenését az Oktatási Minisztérium támogatta

Szerkesztő:
Kósa Barbara
Simon Mária

Az érettségi vizsga a közoktatási rendszer egyik legfontosabb eleme: összefügg a vizsgát megelőző képzéssel, emellett belépőt is jelent a továbbtanulás, a munkavállalás világába. Az Országos Közoktatási Intézet 2005 októberében megrendezett, Új vizsga – új tudás? című konferenciája közvetlenül a kétszintű érettségi bevezetése után vizsgálta annak hatásait. Nemcsak az új matúra jellemzoit értékelte, hanem magát a vizsgafejlesztés folyamatát is, érintve többek között a muveltség, az iskolai eredményesség, a standardizáció kérdéseit. Az OKI-konferenciák hagyományaihoz híven kötetben adjuk közre az elhangzott eloadások szerkesztett változatát, a szakmai vitafórumok és műhelyek tanulságait összegző raportőri jelentéseket, továbbá az új érettségi vizsgáról szóló pódiumbeszélgetést.


Tartalom


© Országos Közoktatási Intézet, 2006

ISBN 963 682 573 4

Felelős kiadó: Halász Gábor főigazgató
Felelős szerkesztő: Simon Mária

A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.