2020. április 10., péntek , Zsolt

1055 Bp., Szalay u. 10–14.

Tel.: (+36-1) 235-7200

Fax: (+36-1) 235-7202

magyar english
Elfelejtett jelszó

Arany János Programok  IKT  OFI  OKJ  SDT  Vizsgacentrum  biztonságos iskola  egészségtudatos iskola  erőszakmentes  kiadvány  konferencia  kétszintű érettségi  letölthető  oktatás  próbaérettségi  pályázat  rendezvény  ÚPSZ  Új Pedagógiai Szemle  érettségi 

Intézeti folyóiratok

Köznevelés
Új Pedagógiai Szemle
Educatio
Könyv és nevelés
Kattintson ide a rendeléshez!
Tudástár >> Konferenciák, rendezvények eredményei >> Nyitott iskola – tanuló társadalom (2003)

Nyitott iskola – tanuló társadalom (2003)

2009. június 17.

Az Országos Közoktatási Intézet konferenciája, 2003

Szerkesztette: Kósa Barbara, Monostori Anikó, Simon Mária

Az Országos Közoktatási Intézet 2003 októberében konferenciát rendezett Nyitott iskola – tanuló társadalom címmel. A konferencia azt a kérdést járta körül, hogy egyrészt mennyire vált valóságos társadalmi, egyéni szükségletté az élethosszig tartó tanulás, másrészt arra is választ kerestek a plenáris előadások és a szekcióviták, hogy a közoktatás mennyire áll készen az ezzel kapcsolatos új feladatok és szerepek ellátására. Az OKI-konferenciák hagyományaihoz híven kötetben adjuk közre az elhangzott előadások szerkesztett változatát, a szekciók vitaindítóit és a szekcióviták legfontosabb tanulságait összegző raportőri jelentéseket. A kötetben ezenkívül olvasható az a pódiumbeszélgetés, amelynek résztvevői arról vitatkoztak, hogy mennyire érzékeli a magyar társadalom az élethosszig tartó tanulás szükségességét. Közreadunk még egy, az Európai Unió tagországainak munkaadói szervezetei által készített dokumentumot, amely a tanárok helyzetét, lehetőségeit elemzi a 21. század új tanulási környezetének és gazdasági, munkaerő-piaci kihívásainak tükrében.


Tartalom


 

Szerkesztő: Kósa Barbara, Monostori Anikó, Simon Mária

© Országos Közoktatási Intézet, 2004

ISBN 963 682 542 4

Kiadja az Országos Közoktatási Intézet
Felelős kiadó: Dr. Halász Gábor főigazgató

A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.