2020. április 10., péntek , Zsolt

1055 Bp., Szalay u. 10–14.

Tel.: (+36-1) 235-7200

Fax: (+36-1) 235-7202

magyar english
Elfelejtett jelszó

Arany János Programok  IKT  OFI  OKJ  SDT  Vizsgacentrum  biztonságos iskola  egészségtudatos iskola  erőszakmentes  kiadvány  konferencia  kétszintű érettségi  letölthető  oktatás  próbaérettségi  pályázat  rendezvény  ÚPSZ  Új Pedagógiai Szemle  érettségi 

Intézeti folyóiratok

Köznevelés
Új Pedagógiai Szemle
Educatio
Könyv és nevelés
Kattintson ide a rendeléshez!
Tudástár >> Konferenciák, rendezvények eredményei >> Minőség – eredményesség – hatékonyság

Minőség – eredményesség – hatékonyság

2009. június 17.
Az Országos Közoktatási Intézet Minőség – eredményesség – hatékonyság címmel rendezte meg 2004 októberében éves szakmai konferenciáját. A hagyományokhoz híven az OKI kötetben adja közre az elhangzott előadások, a vitaindítók és a vitafórumok legfontosabb tanulságainak összegző beszámolók szerkesztett változatát. A kiadványban olvasható a három plenáris előadás szövege: az első az angol oktatási rendszer reformfolyamatait és eredményeit mutatja be; a második az eredményesség, hatékonyság és a méltányosság fogalmainak értéktartalmát elemzi; a harmadik előadás pedig azokat az eszközöket mutatja be, amelyeket az utóbbi időben vezetnek vagy vezettek be az oktatás eredményességének megragadására. A kötet tartalmazza az értékelés társadalmi nyilvánosságának szentelt pódiumbeszélgetés szerkesztett változatát, és beszámol a hat szakmai vitafórum és műhely tapasztalatairól is, melyek a témakör egyes elemeivel részletesen foglalkoztak.

Tartalom


A kötet megjelenését az Oktatási Minisztérium támogatta

Szerkesztő: Simon Mária, Kósa Barbara

© Országos Közoktatási Intézet, 2005.

ISBN 963 682 551 3

Felelős kiadó: Halász Gábro, az OKI főigazgatója

A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.