2020. április 10., péntek , Zsolt

1055 Bp., Szalay u. 10–14.

Tel.: (+36-1) 235-7200

Fax: (+36-1) 235-7202

magyar english
Elfelejtett jelszó

Arany János Programok  IKT  OFI  OKJ  SDT  Vizsgacentrum  biztonságos iskola  egészségtudatos iskola  erőszakmentes  kiadvány  konferencia  kétszintű érettségi  letölthető  oktatás  próbaérettségi  pályázat  rendezvény  ÚPSZ  Új Pedagógiai Szemle  érettségi 

Intézeti folyóiratok

Köznevelés
Új Pedagógiai Szemle
Educatio
Könyv és nevelés
Kattintson ide a rendeléshez!
Tudástár >> Intézményi szintű folyamatok >> Mindenki középiskolája • Középfokú képzés az ezredforduló Magyarországán

Mindenki középiskolája • Középfokú képzés az ezredforduló Magyarországán

2009. június 17.

Szerkesztő: Nagy Mária

A huszadik század végére a magyarországi középfokú intézmények szélesre tárták kapuikat a fiatalok előtt. Maguk a középiskolák közben teljesen át is alakultak. Nem mondható meg egyértelműen, hogy hány évfolyamosak (4-6-8 vagy akár 5), de a nevükből sokszor azt is nehéz kitalálni, hogy milyen tanulmányokat kínálnak. Nem is, hiszen a legtöbb valamiféle „vegyes” intézmény: gimnáziumi, szakközépiskolai, esetleg érettségi utáni szakképzést is nyújt. Kötetünk tanulmányai erről az átalakulásról adnak sok szempontú, számos adatot bemutató áttekintést. Mindazoknak ajánljuk, akik résztvevői és alakítói e folyamatoknak: szülőknek, iskolaigazgatóknak, pedagógusoknak, országos és helyi szintű oktatáspolitikusoknak, valamint a tanárképzésben dolgozó oktatóknak, akik hallgatóikat már a mindenki középiskolájában zajló munkálkodásra készítik fel.


Tartalom


 

Szerkesztő: Nagy Mária

Írták: Balázs Éva, Garami Erika, Horváth Zsuzsanna, Lannert Judit, Mártonfi György, Nagy Mária, Vágó Irén

© Országos Közoktatási Intézet, 2003
© Balázs Éva, Garami Erika, Horváth Zsuzsanna, Lannert Judit, Mártonfi György, Nagy Mária, Vágó Irén, 2003

ISBN 963 682 514 9

Kiadja az Országos Közoktatási Intézet
Felelős kiadó: Dr. Halász Gábor főigazgató

A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.