2019. november 21., csütörtök , Olivér

1055 Bp., Szalay u. 10–14.

Tel.: (+36-1) 235-7200

Fax: (+36-1) 235-7202

magyar english
Elfelejtett jelszó

Arany János Programok  IKT  OFI  OKJ  SDT  Vizsgacentrum  biztonságos iskola  egészségtudatos iskola  erőszakmentes  kiadvány  konferencia  kétszintű érettségi  letölthető  oktatás  próbaérettségi  pályázat  rendezvény  ÚPSZ  Új Pedagógiai Szemle  érettségi 

Intézeti folyóiratok

Köznevelés
Új Pedagógiai Szemle
Educatio
Könyv és nevelés
Kattintson ide a rendeléshez!
Tudástár >> Felnőttoktatás, élethosszig tartó tanulás >> Foglalkoztatásba ágyazott képzés >> Foglalkoztatásba ágyazott képzés 3. - Egymásra utalva

Foglalkoztatásba ágyazott képzés 3. - Egymásra utalva

2009. június 17.

A kötet az Oktatási Minisztérium támogatásával készült.

Szerkesztette:
Mayer József

Olvasószerkesztő:
Reisz T. Csaba

Lektor:
Csoma Gyula

© szerkesztés: Mayer József;
© Kiss Judit, Kőpatakiné Mészáros Mária, Mayer József, Singer Péter, Vígh Sára, 2006;
© Országos Közoktatási Intézet, 2006.

A szaktárgyi segédleteket a Hermann Ottó Gimnázium tanárai készítették.

ISSN: 1786-4879
ISBN: 963 682 575 0

Kiadja az Országos Közoktatási Intézet
Felelős kiadó: Halász Gábor főigazgató


Tartalom


Ez a kötet a program során alkalmazott mentorképzéshez szükséges újabb dokumentumokat tartalmazza. Az egyes fejezetek anyagát a résztvevok közremuködésével próbáltuk ki, majd ezt követoen a tapasztalataink alapján elvégeztük az egyes anyagrészeken a szükségesnek mutatkozó korrekciókat.

A program félidejéhez érkezve megállapítható, hogy az eddigi (rész)sikerekben oroszlánrésze van azoknak a pedagógusoknak, akik vállalták, hogy a programhoz kapcsolódó roma munkatársak tanulását támogatják. Már az elso találkozások alkalmával egyértelmunek látszott, hogy a program sikerének, eredményességének kulcsa a mentorok szerepvállalásában rejlik. Az érintett személyek elkötelezettségérol, az idoráfordítás mennyiségérol és az „egymásra utaltak” (mentor, mentorált, a vizsgaközpont pedagógusai) közötti kapcsolat komplexitásától, annak minoségétol függhet az, hogy a napi munka, a tanulás, a sikeres vizsgázás hogyan és milyen eredmények mentén valósul meg.

A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.