2020. június 05., péntek , Fatime

1055 Bp., Szalay u. 10–14.

Tel.: (+36-1) 235-7200

Fax: (+36-1) 235-7202

magyar english
Elfelejtett jelszó

Arany János Programok  IKT  OFI  OKJ  SDT  Vizsgacentrum  biztonságos iskola  egészségtudatos iskola  erőszakmentes  kiadvány  konferencia  kétszintű érettségi  letölthető  oktatás  próbaérettségi  pályázat  rendezvény  ÚPSZ  Új Pedagógiai Szemle  érettségi 

Intézeti folyóiratok

Köznevelés
Új Pedagógiai Szemle
Educatio
Könyv és nevelés
Kattintson ide a rendeléshez!
Tudástár >> Felnőttoktatás, élethosszig tartó tanulás >> Esély 2000 – konferencia

Bevezetés a III. részhez

2009. június 17.

Mayer József

Bevezetés a III. részhez

Döntés született ez év áprilisában arról, hogy az iskolarendszerű felnőttoktatás számára külön kerettanterv készüljön. A munkálatok augusztus-szeptember során kezdődtek az OKI Felnőttoktatási Központjában.

Az egyes tantárgyi szakanyagok elkészítésére olyan kollégákat kértünk fel, akik élő kapcsolatokkal rendelkeznek mind a felnőttoktatást folytató intézményekkel, mind pedig maguk is tanítottak/tanítanak ezen a területen, ugyanakkor megfelelő tantervfejlesztői gyakorlattal is rendelkeznek.

A konferencia időszakára elkészült a tantervek első változata. Ezt a változatot szeretnénk megismertetni a konferencia résztvevőivel azért, hogy már ebben a fázisban megismerhessük azokat a véleményeket, nézőpontokat, amelyeket a munka további szakaszán eredményesen tudunk majd hasznosítani.

Felkértük az egyes tantárgyak/tantervek szakértőit, hogy egy rövid előadás keretei között mutassák be az általuk létrehozott anyagot.

Amikor a CD-kiadvány elkészült, akkor a kerettantervekkel kapcsolatos helyzet a következő volt:

  • Elkészült a tantervek lektorált változatának a korrekciója,
  • és folyamatban van a kiválasztott 20 intézmény pedagógusai által véleményezett anyagnak a javítása.
  • A legújabb információk a következő helyeken találhatók:

• Magyar Nemzet, 2000.12.05. 6.o. "Pályázatokkal segítik a kerettantervek bevezetését"

• Köznevelés, 2000.09.29. (56. évf. 29. ) Juhász József: Változások az iskolarendszerű felnőttoktatásban

 

A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.