2020. június 04., csütörtök , Bulcsú

1055 Bp., Szalay u. 10–14.

Tel.: (+36-1) 235-7200

Fax: (+36-1) 235-7202

magyar english
Elfelejtett jelszó

Arany János Programok  IKT  MAG  OFI  SDT  Vizsgacentrum  adaptív  biztonságos iskola  egészségtudatos iskola  erőszakmentes  kiadvány  kompetencia  konferencia  oktatás  pályázat  rendezvény  tanulásszervezés  ÚPSZ  Új Pedagógiai Szemle  érettségi 

Intézeti folyóiratok

Köznevelés
Új Pedagógiai Szemle
Educatio
Könyv és nevelés
Kattintson ide a rendeléshez!
Tudástár >> Érettségi

Részletes követelmények a 2004. évi próbaérettségihez

Az OKI Követelmény- és Vizsgafejlesztési Központjában (korábban KÁOKSZI ÉVK) kidolgozott követelményrendszer. Az itt közölt dokumentumok tartalma megegyezik az Oktatási Minisztérium honlapján közöltekkel.

Figyelem: a dokumentumok letöltése a fájlok méretétől és az internetkapcsolat sebességétől függően akár 5–10 percet is igénybe vehet.
Ezen dokumentum(ok) megtekintéséhez az Adobe (Acrobat) Reader programra van szüksége. Ha nincs telepítve a számítógépén, akkor a telepítőprogramot innen letöltheti: Adobe Reader, verzió: 6 CE (Windows), méret: 11 MB, nyelv: magyar.
 
A kötelező próbaérettségi-tantárgyak részletes követelményei
Az oktatási miniszter rendelete szerint 2004. május 18-án minden érettségire felkészítő középiskolában (nappali és esti-levelező tagozat) a 11. évfolyamon tanuló diákok próbaérettségi vizsgát tesznek magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, valamint – ha az iskolában tanítják – angol és német nyelvből. Az alábbiakban e tárgyak 11. évfolyamra szűkített követelményrendszerét közöljük. (A dokumentumokban az áthúzott szövegek tájékoztató jelleggel a 11. évfolyamosokra nem vonatkozó követelményeket jelölik.)


A további tantárgyak részletes követelményei
A 2004. május 18-án kötelező jelleggel megrendezett próbaérettségit követően az iskoláknak lehetőségük nyílik rá, hogy további öt vizsgatárgyból (fizika, biológia, kémia, földrajz, informatika) saját döntésük alapján próbaérettségi vizsgát szervezzenek. Az alábbiakban az öt tantárgy 11. évfolyamra szűkített követelményeit olvashatják. (A dokumentumokban az áthúzott szövegek tájékoztató jelleggel a 11. évfolyamosokra nem vonatkozó követelményeket jelölik.)


A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.