2020. június 04., csütörtök , Bulcsú

1055 Bp., Szalay u. 10–14.

Tel.: (+36-1) 235-7200

Fax: (+36-1) 235-7202

magyar english
Elfelejtett jelszó

Arany János Programok  IKT  MAG  OFI  SDT  Vizsgacentrum  adaptív  biztonságos iskola  egészségtudatos iskola  erőszakmentes  kiadvány  kompetencia  konferencia  oktatás  pályázat  rendezvény  tanulásszervezés  ÚPSZ  Új Pedagógiai Szemle  érettségi 

Intézeti folyóiratok

Köznevelés
Új Pedagógiai Szemle
Educatio
Könyv és nevelés
Kattintson ide a rendeléshez!
Tudástár >> Érettségi

Kétszintű érettségi

Kétszintű érettségi mintafeladatok, érettségi követelmények.

A 2005-től bevezetendő kétszintű érettségi vizsga szakmai előkészítése a korábbi KÁOKSZI vizsgafejlesztő Központjában folyt. Ez a szakmai műhely 2004-től a korábbi Országos Közoktatási Intézetben Követelmény- és Vizsgafejlesztési Központ néven folytatta munkáját. Ezen a lapon a kétszintű érettségivel kapcsolatos publikus szakmai anyagokból igyekszünk egy minél teljesebb gyűjteményt közzétenni.

Mintafeladatok a kétszintű érettségihez

Mintafeladatsorok a kétszintű érettségi vizsgához (vizsgatantárgyaktól függően írásbeli, illetve írásbeli és szóbeli). Az itt letölthetőekkel azonos tartalmú dokumentumok megtalálhatóak az OM honlapján is.

Próbaérettségi 2004

A kétszintű érettségi 2005. évi bevezetése főpróbájaként 2004. május 18-án kezdődnek a próbaérettségi vizsgák. Az új vizsgarendszer fejlesztési munkáit az OKI Követelmény- és Vizsgafejlesztési Központjában végezték. Egy-egy adott vizsga befejeztével ezen a lapon lesznek elérhetőek a tantárgy írásbeli tételsorai és javítási-értékelési útmutatói. Az egész időszak alatt lehetőséget nyújtunk on-line tanácskérésre is.

Részletes követelmények a 2004. évi próbaérettségihez

Az OKI Követelmény- és Vizsgafejlesztési Központjában (korábban KÁOKSZI ÉVK) kidolgozott követelményrendszer. Az itt közölt dokumentumok tartalma megegyezik az Oktatási Minisztérium honlapján közöltekkel.

A 2004-es próbaérettségi tapasztalatai

Új érettségi Magyarországon – Honnan, hová, hogyan? Egy folyamat állomásai

A 2005-ös érettségi tapasztalatai

A 2005-ben először „élesben” megrendezett kétszintű érettségi tapasztalatainak átfogó összegzése segít abban, hogy a rendszer minél hamarabb megszokottá váljék; ahol egyáltalán voltak kezdeti problémák, ott megoldják azokat, ahol pedig nem, tudatában legyünk a kétszintű érettségi működőképességének.

A 2006-os érettségi tapasztalatai

A 2006-os érettségi a kétszintű rendszer első „megszokott” rend szerinti vizsgája volt. Ennek tanulságai már a stabilizálódott új rendszer tulajdonságairól mesélnek.

További információ

Az Oktatási Minisztérium oldalai a kétszintű érettségiről

A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.