2020. április 10., péntek , Zsolt

1055 Bp., Szalay u. 10–14.

Tel.: (+36-1) 235-7200

Fax: (+36-1) 235-7202

magyar english
Elfelejtett jelszó

Arany János Programok  IKT  OFI  OKJ  SDT  Vizsgacentrum  biztonságos iskola  egészségtudatos iskola  erőszakmentes  kiadvány  konferencia  kétszintű érettségi  letölthető  oktatás  próbaérettségi  pályázat  rendezvény  ÚPSZ  Új Pedagógiai Szemle  érettségi 

Intézeti folyóiratok

Köznevelés
Új Pedagógiai Szemle
Educatio
Könyv és nevelés
Kattintson ide a rendeléshez!
TÁMOP 4.1.2.B.2-13/1 projekt

Indul a TÁMOP 4.1.2.B.2-13/1 az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetben

2014. január 14.

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet „Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok továbbfejlesztése és kiszélesítése” TÁMOP 4.1.2.B.2-13/1 projektjének Országos koordinációs támogató komponense 2014. január 15-én indul el.

A projekt célja, hogy a felsőoktatási pedagógusképzések, valamint ezek gyakorlata megfeleljen a tudásalapú gazdaság kihívásainak, a valós társadalmi elvárásoknak, alkalmazkodva a köznevelési rendszer követelményeihez. A foglalkoztatási problémák valódi és tartós megoldásához járulhat hozzá az oktatás. A tudásalapú gazdaság megteremtésében, kiépítésének felgyorsításában az oktatás szerepe felértékelődik. Az oktatás minőségét pedig alapvetően határozza meg a pedagógusképzésből kikerülő pedagógusok hozzáértése, kompetenciái. Ehhez kapcsolódóan a projekt célja a pedagógusképzések, továbbképzések minőségének fejlesztése, a tartalmi és szakmódszertani korszerűség és versenyképesség biztosítása, továbbá a pedagógusképzést segítő szakmai tartalomfejlesztés, a hálózatok továbbfejlesztése, kiteljesítése és térségi felsőoktatási pedagógiai központok szakirányos működtetése, az országos és konvergencia komponensekben elinduló fejlesztések koordinálása.

A projekt célja továbbá, hogy szolgálja azokat a pedagógusképzési programokat, amelyek pedagógus munkakörre készítenek fel a köznevelési rendszerben való alkalmazhatóság és megszerzett szakképzettség alapján (a közismereti és szakmai tanárképzést, a művészeti tanárképzést, továbbá a csecsemő-kisgyermeknevelő képzést, az óvodapedagógus-képzést, a tanítóképzést, a gyógypedagógus-képzést, a szakoktató képzést, a konduktorképzést). A konstrukció támogatja a regionális pedagógusképzési kutató és szolgáltató központok továbbfejlesztését, integrációját, közös szervezeti kereteinek kialakítását és térségi szerepük erősítését. Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetnek mint az országos támogató komponens lebonyolítójának feladata az országos és konvergencia komponensben meginduló fejlesztések és együttműködések koordinálása és támogatása, a kapcsolatok fejlesztése szakmai fórumok és műhelymunkák működtetésével, a koordinált komponensekben zajló feladatok véleményezésével, támogatásával és segítésével.

A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.