2020. június 05., péntek , Fatime

1055 Bp., Szalay u. 10–14.

Tel.: (+36-1) 235-7200

Fax: (+36-1) 235-7202

magyar english
Elfelejtett jelszó

Arany János Programok  IKT  OFI  OKJ  SDT  Vizsgacentrum  biztonságos iskola  egészségtudatos iskola  erőszakmentes  kiadvány  konferencia  kétszintű érettségi  letölthető  oktatás  próbaérettségi  pályázat  rendezvény  ÚPSZ  Új Pedagógiai Szemle  érettségi 

Intézeti folyóiratok

Köznevelés
Új Pedagógiai Szemle
Educatio
Könyv és nevelés
Kattintson ide a rendeléshez!
Rendezvények

Új tananyagok az előítélet-mentesség oktatásában - kétnapos képzés

A Zachor Alapítvány a Társadalmi Emlékezetért civil oktatási szervezet kétnapos képzést szervez "Új tananyagok az előítélet-mentesség oktatásában" címmel általános iskola felső tagozatán és középiskolában tanító pedagógusok számára.

A bemutatásra kerülő új tananyagok: az amszterdami Anne Frank Ház anyagai alapján a Zachor Alapítvány által készített munkafüzetek (1. Antiszemitizmus Európában 1945-ig, 2. Antiszemitizmus napjainkban, 3. Mindenkinek vannak előítéletei?), az ezekhez tartozó tanári útmutató, illetve a Zachor Alapítvány és a USC Soá Alapítvány együttműködésében készült, a Soá Alapítvány videó-interjúira épülő multimédiás oktatási anyagok (A Wallenberg-lecke).

A tananyagokat a résztvevők a képzés után megkapják.

 

A képzés tervezett programjában a tananyagokhoz kapcsolódóan elméleti háttérismeretet nyújtó (szociálpszichológiai, pedagógiai) előadásokra, műhelyfoglalkozásokra, gondolatindító gyakorlatokra, a tananyagokkal kapcsolatos nemzetközi tapasztalatok megvitatására, illetve az oktatási anyagok tantervbe illeszthetőségének megbeszélésére kerül majd sor.


Időpont: 2013. február 22-23. (péntek 11 órától szombat 17.30-ig)

 

Helyszín: Közép-Európai Egyetem (CEU), Budapest, 1051 Nádor u. 9.

 

Jelentkezés: 2013. január 31-ig, a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével

Bővebb információ és a jelentkezési lap letölthető a Zachor Alapítvány honlapjáról.


A programon való részvétel ingyenes, a vidéki kollégák utazási költségeit fedezik, és szükség esetén szálláslehetőséget is biztosítanak.


A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.