2020. május 30., szombat , Janka, Zsanett

1055 Bp., Szalay u. 10–14.

Tel.: (+36-1) 235-7200

Fax: (+36-1) 235-7202

magyar english
Elfelejtett jelszó

Arany János Programok  IKT  OFI  OKJ  SDT  Vizsgacentrum  biztonságos iskola  egészségtudatos iskola  erőszakmentes  kiadvány  konferencia  kétszintű érettségi  letölthető  oktatás  próbaérettségi  pályázat  rendezvény  ÚPSZ  Új Pedagógiai Szemle  érettségi 

Intézeti folyóiratok

Köznevelés
Új Pedagógiai Szemle
Educatio
Könyv és nevelés
Kattintson ide a rendeléshez!
Rendezvények

A szakiskolai képzés jelene és jövője

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet október 13-14. között rendezte meg 2009. évi konferenciáját "A szakiskolai képzés jelene és jövője" címmel. Az OFI-ban az elmúlt évek során számos olyan kutatás és fejlesztés zajlott, amelyek a közoktatáson belül a szakképzés különböző elemeit érintették. A konferencia az eredményeket mutatta be.

A szakiskolai képzés jelene és jövője

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 2009. évi konferenciája

2009 október 13-14.

 

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetben az elmúlt évek során számos olyan kutatás zajlott, amelyek a közoktatáson belül a szakképzés valamelyik elemét érintették. E kutatások célja – sok egyéb mellett – az volt, hogy igyekezzenek választ találni a szakképzésen, és különösen a szakiskolai képzésen belül mutatkozó problémákra, elsősorban a gyenge tanulói és intézményi teljesítményekre, az elfogadhatatlan arányú tanulói lemorzsolódásra és nem utolsó sorban a képzési kínálat és a munkaerőpiaci igények között mutatkozó inkoherenciára. A konferencia a kutatások eredményeit ismertette meg a döntéshozókkal, a szakemberekkel és az intézményi szinten tevékenykedő pedagógusokkal.

 

Prezentációk:

Mayer József

Nagy László

Györgyi Zoltán

 
 
 
További képek a konferenciáról:
 
ofikonf20091ofikonf20093ofikonf20094ofikonf20092

A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.