2020. május 30., szombat , Janka, Zsanett

1055 Bp., Szalay u. 10–14.

Tel.: (+36-1) 235-7200

Fax: (+36-1) 235-7202

magyar english
Elfelejtett jelszó

Arany János Programok  IKT  OFI  OKJ  SDT  Vizsgacentrum  biztonságos iskola  egészségtudatos iskola  erőszakmentes  kiadvány  konferencia  kétszintű érettségi  letölthető  oktatás  próbaérettségi  pályázat  rendezvény  ÚPSZ  Új Pedagógiai Szemle  érettségi 

Intézeti folyóiratok

Köznevelés
Új Pedagógiai Szemle
Educatio
Könyv és nevelés
Kattintson ide a rendeléshez!
Rendezvények

Ne álljunk a tehetségek útjába!

Mindenkinek lehetőséget kell adni a boldogulásra – mondta Navracsics Tibor az Országos tanévnyitó konferencián.

A XI. Országos tanévnyitó konferenciát szeptember 9-11. között rendezték meg Veszprémben, a Lovassy László Gimnáziumban. A Hátrányos Helyzetű Tanulók Arany János Tehetséggondozó Program tíz éves eredményeit ezen a konferencián mutatták be a folytatás reményében.

 

Ne álljunk a tehetségek útjába

Személyes tapasztalataim vannak az Arany János Tehetséggondozó Program kapcsán, mivel mi is aktívan részt veszünk benne. A 2000/2001-es tanévben indult el a tehetséggondozás, nem volt mindig zökkenőmentes, de mára az egyik legsikeresebb programunk – mondta a csütörtöki megnyitón Schultz Zoltán, a gimnázium igazgatója.

Schultz Zoltán
Schultz Zoltán

A magyar nemzet egy és egységes – köszöntötte a megjelenteket Navracsics Tibor, miniszterelnök-helyettes. – Mindenkinek lehetőséget kell adni a boldogulásra. A program sikerességét mutatja, hogy tíz évvel ezelőtti indulásánál még csak háromszázan, most pedig háromezren vesznek részt benne. A diákoknak ez felemelkedési lehetőséget biztosít. Ez a tehetséggondozás olyan nemzeti misszió, mely csak a jövőben térül meg, de a művelt, finom és okos Magyarország képét vetíti előre.

dr. Navracsics Tibor
dr. Navracsics Tibor

Debreczenyi János polgármester egyetértett az előtte szólókkal, hiszen fontos, hogy ez a pénz a rászorulókhoz eljusson. Emellett a pedagógusokról sem szabad megfelejtkezni, fontos, hogy meglegyen az oktatók egzisztenciális biztonsága.

Debreczenyi János
Debreczenyi János

Csekő Krisztina, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatója a tehetséggondozás hasznosságát Böjte Csaba munkásságának egy példáján mutatta be. Olyan kislány történetét mesélte el, ami mindannyiunk számára példaértékű lehet, hiszen ha nem kapja meg a lehetőséget, ma semmi nem lehetne belőle. Ezért fontos a Hátrányos Helyzetű Tanulók Arany János Tehetséggondozó Programja.

Csekő Krisztina
Csekő Krisztina

A programnak van múltja, jelene és jövője is. A sikeres működés megvalósítja azt a célt, melyet annakidején kitűzött maga elé. Ma már nem kell bizonyítani, hogy működik, csupán az eredményességre kell törekedni – számolt be róla Tolnai József programiroda vezető.

Tolnai József
Tolnai József

A rákövetkező két napban szekcióülések, előadások és különböző megbeszélések voltak az iskolában, a tapasztalatcsere lehetővé tette, hogy a program továbbra is sikeresen működjön.


Kapcsolódó dokumentumok:


A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.