2020. május 30., szombat , Janka, Zsanett

1055 Bp., Szalay u. 10–14.

Tel.: (+36-1) 235-7200

Fax: (+36-1) 235-7202

magyar english
Elfelejtett jelszó

Arany János Programok  IKT  OFI  OKJ  SDT  Vizsgacentrum  biztonságos iskola  egészségtudatos iskola  erőszakmentes  kiadvány  konferencia  kétszintű érettségi  letölthető  oktatás  próbaérettségi  pályázat  rendezvény  ÚPSZ  Új Pedagógiai Szemle  érettségi 

Intézeti folyóiratok

Köznevelés
Új Pedagógiai Szemle
Educatio
Könyv és nevelés
Kattintson ide a rendeléshez!
Rendezvények

Kistérségek - útközben

A 2009. november 30-án rendezett konferencia megszervezését két aktuális szakmai tevékenységünk tette lehetővé. Az első az, hogy az OFI az egyik szakmai megvalósítója az ÚMFT TÁMOP 3.1.1., „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” című kiemelt projektjének, amelyben fontos szerepet kap a térségi, s ezen belül a kistérségi közoktatás-fejlesztés. Másfelől e témakörhöz fontos adalékot szolgáltat egy, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Tanács által támogatott, most lezáruló kutatásunk, amelynek témája a többcélú kistérségi társulások oktatási folyamatainak feltérképezése volt.


Kistersegi_Konf_091130FK

A konferencián egyrészt bemutattuk, és szakmai vitára bocsátottuk e kutatás eredményeit, másfelől megosztottuk a konferencia résztvevőivel elképzeléseinket és megismertettük eddigi tevékenységünket a TÁMOP 3.1.1. projekt keretében vállat feladatokról.

Kistersegi_Konf_091130BT

 

E feladatok szorosan kapcsolódnak konzorciumi partnerünk, az EDUCATIO Nonprofit Kft. TÁMOP 3.1.1. tevékenységéhez, amelyek egyike térségi – a projekt első szakaszában regionális – hálózatok kialakítása, koordinációja és támogatása. Fontosnak tartjuk, hogy az ebben már rövid távlatában fontos szerephez jutó kistérségi közoktatási szereplők is képet kapjanak e hálózatok kiépítéséről és működéséről, valamint a hálózatokba való bekapcsolódásuk lehetőségeiről, ezért konferenciánkon erről is információt kaphattak a résztvevők.

 Kistersegi_Konf_091130PA

A közoktatás decentralizációja egyre inkább felértékeli a területi szereplőket. Az OFI eddigi tevékenységében is törekedett arra, hogy minden eszközt megragadjon a közoktatás különböző térségi szintjein működő szakemberek informálására és a velük való kapcsolatok erősítésére, a kölcsönös tanulás és együttműködés lehetőségeinek kiaknázására, bővítésére.


Prezentációk:

Balázs Éva: Kistérségi közoktatás

Balázs Éva - Puskás Aurél: A területi együttműködések fejlesztési lehetőségei

Dienes Renáta: A többcélú kistérségi társulások közoktatási feladatellátásának elmúlt 6 éve

Imre Anna: Iskolahálózat, tanulói továbbhaladás és kistérségi szolgáltatások

Jankó Krisztina: Kistelepülések és kisiskolák - társulások

Kovács Katalin: Az út elején

Puskás Aurél: Közoktatási hálózatfejlesztés a régiótól a kistérségig

Székely Károly Ákos: Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet térségi tevékenysége


 


 

 

A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.