2020. június 04., csütörtök , Bulcsú

1055 Bp., Szalay u. 10–14.

Tel.: (+36-1) 235-7200

Fax: (+36-1) 235-7202

magyar english
Elfelejtett jelszó

Arany János Programok  IKT  OFI  OKJ  SDT  Vizsgacentrum  biztonságos iskola  egészségtudatos iskola  erőszakmentes  kiadvány  konferencia  kétszintű érettségi  letölthető  oktatás  próbaérettségi  pályázat  rendezvény  ÚPSZ  Új Pedagógiai Szemle  érettségi 

Intézeti folyóiratok

Köznevelés
Új Pedagógiai Szemle
Educatio
Könyv és nevelés
Kattintson ide a rendeléshez!
Rendezvények

A felsőoktatási validációs/elismerési rendszer fejlesztésének eredményei – országos szakmai konferencia

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet által szervezett konferencia célja, hogy bemutassa a fejlesztőmunka eredményeit, illetve lehetőséget teremtsen az eddig megfogalmazott ajánlások megvitatására.

Konferencia időpontja: 2010. november 25.

MEGHÍVÓ

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet országos szakmai konferenciát rendez
A felsőoktatási validációs/elismerési rendszer fejlesztésének eredményei
címmel, melyre ezúton tisztelettel meghívjuk

Időpont: 2010. november 25. csütörtök 10.00–16.30

Helyszín: Casa de la Música, Budapest, VIII. ker., Vas u. 16.


Az országos szakmai konferencia célja

A tanulásról alkotott elképzelések átalakulásával ma már egyre inkább elfogadott, hogy érvényes tudást nem csak a formális képzés keretei között lehet szerezni. A különféle tanulásmódok egyenrangúságának elfogadásán alapszik az a megközelítés, amely szerint intézményesített formában is meg kell teremteni a lehetőségét annak, hogy a képzési programokba bekerülők korábbi ismereteit értékeljék és beszámítsák.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program 4.1.3 A felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése című projektje keretében 2009 nyarán kezdődött meg az a fejlesztő-munka, amelynek célja egy olyan validációs (elismerési/elismertetési) modell kidolgozása és széles körű megismertetése, amely alapján a hazai felsőoktatási intézmény- és jogrendszer keretei között kialakíthatók a jól működő, az európai normákkal összhangban lévő, strukturált felsőoktatási validáció intézményi megoldásai.1

A 2010 végén záruló fejlesztőmunka első szakaszában megtörtént az elismerési eljárással kapcsolatos különféle megközelítések, nemzetközi tapasztalatok és a hazai intézményi gyakorlat feltérképezése, valamint egy szakértői műhelyvita-sorozat elindítása. Erről a munkáról számolt be a 2010. április 15-én tartott műhely-konferencia.

A most szervezett tanácskozásnak az a célja, hogy a fejlesztőmunka eredményeit bemutassa, és lehetőséget teremtsen az eddig megfogalmazott ajánlások megvitatására. A fejlesztők nagymértékben szá-mítanak a résztvevők aktivitására, és a konferenciát követően a szakmai tanácskozáson felvetett észrevételek, javaslatok figyelembevételével szövegezik meg a projektzáró szakmai anyagot.

A konferencián való részvétel térítésmentes, azonban regisztrációhoz kötött. A szervezés meg-könnyítése érdekében kérjük, részvételi szándékát legkésőbb 2010. november 20-ig jelezze az alábbi címen:
http://www.ofi.hu/rendezvenyek/naptar
vagy a rendezvenyszervezes@ofi.hu e-mail címen. Kérjük, azt is jelezze, a programban szereplő szekciók közül melyik munkájában szeretne részt venni.

A projektről, a fejlesztőmunka eddigi eredményeiről és a 2010. április 15-én megrendezett első műhelykonferenciáról további információkat szerezhet az alprojekt weboldalán:
http://tamop413.ofi.hu/kvr-kozponti-validacios/validacio/index


Budapest, 2010. november 10.

Kocsis Mihály
a projekt szakmai felelőse
OFI Kutatási, Kutatásszervezési és Elemzési Központ


A program letölthető.

Röviden a validációról

A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.