2020. április 10., péntek , Zsolt

1055 Bp., Szalay u. 10–14.

Tel.: (+36-1) 235-7200

Fax: (+36-1) 235-7202

magyar english
Elfelejtett jelszó

Arany János Programok  IKT  OFI  OKJ  SDT  Vizsgacentrum  biztonságos iskola  egészségtudatos iskola  erőszakmentes  kiadvány  konferencia  kétszintű érettségi  letölthető  oktatás  próbaérettségi  pályázat  rendezvény  ÚPSZ  Új Pedagógiai Szemle  érettségi 

Intézeti folyóiratok

Köznevelés
Új Pedagógiai Szemle
Educatio
Könyv és nevelés
Kattintson ide a rendeléshez!
Rendezvények

Konferencia a természettudományos nevelésről

„Tanulási utak a természettudományos nevelés fejlesztésében” címmel szervez konferenciát az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) TÁMOP 3.1.1. 3. alprojektje a természettudományos nevelés témájában 2014. június 30-án Budapesten.

Múzeumi hírek - Múzeumok Éjszakája 2014

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA – 2014. JÚNIUS 21.

OFI – Pedagógiai Könyvtár és Múzeum

1089 Budapest, Könyves Kálmán krt. 40., tel.: 323-5513

www.opkm.hu, muzeum@opkm.hu

Regionális tájékoztató napok a kísérleti tankönyvekről

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) TÁMOP-3.1.2-B/13-2013-0001 azonosító számú „A Nemzeti Alaptantervhez illeszkedő tankönyv-, taneszköz-, és Nemzeti Közoktatási Portál fejlesztése” kiemelt uniós projektje 2014. június második felében regionális tájékoztatókat tart.

Konferencia az egész napos iskoláról - 2014. 05. 30.

Az egész napos iskola a lehetőségek iskolája

Konferencia a nevelési-oktatási programok fejlesztésének tapasztalatairól, „félidőben” a TÁMOP 3.1.1.-11/1 – XXI. századi közoktatás (fejlesztés, koordináció) II. szakasz projekt Nevelés-oktatás fejlesztése, komplex pilot programok elnevezésű 3. alprojektjének eredményeit bemutató rendezvénye

TÁMOP 3.1.2-B nyitókonferencia

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) 2014. április 29-én rendezi meg a TÁMOP 3.1.2-B kiemelt projekt nyitókonferenciáját, melyre várja azon pedagógusok jelentkezését, akik az OFI által fejlesztett kísérleti tankönyveket szeretnék megismerni.

Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny 2013/14.

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Pedagógiai Könyvtár és Múzeum (OFI PKM) – a hagyományoknak megfelelően – ebben a tanévben is meghirdeti a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Versenyt.

"Médiatudatosság az oktatásban" - OFI konferencia

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI), mint a hazai oktatási ágazatirányítás egyik meghatározó háttérintézménye, minden évet egy olyan szakmai konferenciával zár le, amelynek témája kiemelt érdeklődésre tarthat számot az oktatás-nevelés szereplőinek széles körében. Ezúttal Intézetünk egy olyan rendezvény megtartására készül, amely a köznevelési rendszer elmúlt két évben lezajlott teljes tartalmi megújítását foglalja keretbe.

Múzeumi hírek - Múzeumok Őszi Fesztiválja 2013

Múzeumok Őszi Fesztiválja - 2013. október 11. (péntek)

OFI - Pedagógiai Könyvtár és Múzeum

1089 Bp., Könyves Kálmán krt. 40.

Tel.: 323-5513

www.opkm.hu, muzeum@opkm.hu

Mérleg. Konferencia a 2010-2014-es ciklus oktatásügyéről

2013. október 10-én, csütörtökön 10 h -18 h-ig

Regionális napok

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) „Pedagógusképzés támogatása (TÁMOP-3.1.5/12)” elnevezésű kiemelt uniós projektje, ezúton tisztelettel meghívja Önt a 2013 októberében és novemberében tartandó regionális tájékoztató napjaira.

Múzeumi hírek - Múzeumok Éjszakája 2013

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA – 2013. JÚNIUS 22.

OFI – Pedagógiai Könyvtár és Múzeum

1089 Bp., Könyves Kálmán krt. 40. Tel.: 323-5513,

www.opkm.hu, muzeum@opkm.hu

A Magyar Gyógypedagógusok Egyesületének 2013. évi XLI. Országos Szakmai Konferenciája

Az Egyesület 2013. június 20-22. között Tatabányán rendezi meg 2013. évi XLI. Országos Szakmai Konferenciáját.

Közgyűjtemények és oktatás - konferencia

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Pedagógiai Könyvtár konferenciája 2013. május 13-án.

Múzeumi hírek - Múzeumok Majálisa 2013

Május 11-12-én, szombaton és vasárnap reggel 9 órától 18 óráig a Múzeumkertben és a Magyar Nemzeti Múzeum épületében.

Megújuló tanárképzés – országos konferencia Pécsett

2013. május 6-án és 7-én Pécsett rendezték meg azt a kétnapos konferenciát, melynek témája a tanárképzés megújítása volt a 21. század eleji oktatási-képzési igényeknek megfelelően. A konferenciát az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI), a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Bölcsészettudományi Kara és a PTE Természettudományi Kara szervezte közösen.

XXI. századi köznevelés nyitókonferencia

Mintegy 500 fő részvételével 2013. február 27-én rendezték meg a XXI. századi köznevelés elnevezésű, TÁMOP-3.1.1 XXI. századi közoktatás (fejlesztés, koordináció) II. szakasz és a TÁMOP-3.1.5 Pedagógusképzés támogatása uniós projektek nyitókonferenciáját. A konferenciának a MOM Kulturális Központ adott otthont.

Meghívó a „Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése” című projekt nyitókonferenciájára

Tisztelettel meghívjuk Önt az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet SH/4/5 kódszámú, Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése című projektének nyitókonferenciájára, mely a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósul meg.

Új tananyagok az előítélet-mentesség oktatásában - kétnapos képzés

A Zachor Alapítvány a Társadalmi Emlékezetért civil oktatási szervezet kétnapos képzést szervez "Új tananyagok az előítélet-mentesség oktatásában" címmel általános iskola felső tagozatán és középiskolában tanító pedagógusok számára.

Új utak az iskolai konfliktusok kezelésében - Alternatív Vitarendezés Projekt zárókonferencia

Tisztelettel meghívjuk Önt az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 2012. évi konferenciájára, melynek témája az iskolai konfliktuskezelés.

Az Európai nyelvtanulási napló szélesebb körű használatának lehetőségei – Meghívó

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet "Az Európai nyelvtanulási napló szélesebb körű használatának lehetőségei" címmel műhelymunlát szervezett.

Tudományos emlékkonferencia – Meghívó

A Magyar Tudományos Akadémia Pedagógiai Tudományos Bizottsága és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet, Dr. Báthory Zoltán, a neveléstudomány doktora, a Magyar Tudományos Akadémia Pedagógiai Bizottságának volt elnöke, az Országos Közoktatási Intézet volt igazgatója, az Oktatási és Művelődési Minisztérium volt helyettes államtitkára tiszteletére tudományos emlékkonferenciát szervez.

Minőségfejlesztés a felsőoktatásban - Zárórendezvény

Tisztelettel meghívjuk Önt az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet „Minőségfejlesztés a felsőoktatásban” (TÁMOP-4.1.4-08/1-2009-0002) kiemelt projektje által megrendezésre kerülő „Minőség és jövő a felsőoktatásban című” programra. A zárórendezvényen a felsőoktatás és minőség kérdései kapcsán bemutatjuk a fejlesztési program legfontosabb eredményeit és szolgáltatásait.

A kompetenciafejlesztő programcsomagok implementációja és hatásvizsgálata a HEFOP 3.1.3 iskolák körében - Szakmai rendezvény

A kompetenciafejlesztő programcsomagok implementációjával és hatásvizsgálatával kapcsolatos kutatások eredményeit az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet szakmai rendezvényen mutatja be.

Szemelvények a "21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció" eredményeiből - Kaposvár

TÁMOP 3.1.1. „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” kiemelt projekt 8.2. elemi projektjének konferenciája a kiemelt projekt néhány érdekes eredményének, produktumának bemutatására. (Kaposvár, 2011. október 13.)

Informatikai eszközök az iskolafejlesztés szolgálatában

eLEMÉR múltja és jövője - projektzáró konferencia

A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.