2020. június 04., csütörtök , Bulcsú

1055 Bp., Szalay u. 10–14.

Tel.: (+36-1) 235-7200

Fax: (+36-1) 235-7202

magyar english
Elfelejtett jelszó

Arany János Programok  IKT  OFI  OKJ  SDT  Vizsgacentrum  biztonságos iskola  egészségtudatos iskola  erőszakmentes  kiadvány  konferencia  kétszintű érettségi  letölthető  oktatás  próbaérettségi  pályázat  rendezvény  ÚPSZ  Új Pedagógiai Szemle  érettségi 

Intézeti folyóiratok

Köznevelés
Új Pedagógiai Szemle
Educatio
Könyv és nevelés
Kattintson ide a rendeléshez!
Pályázatok >> Szakmai pályázatok

Bitang Tibi az óvodában - Országos óvodás rajzpályázat

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet „A gyermeknyelven az erőszakmentességről” programhoz kapcsolódóan ORSZÁGOS ÓVODÁS RAJZPÁLYÁZATOT hirdet.

Határidő: 2009. december 4.

A szervezők olyan pályamunkákat várnak, amelyek azt mutatják be a gyerekek életkorának megfelelő módon és formában, hogy az óvodai hétköznapokban hogyan oldódnak meg az agresszív viselkedés miatt kialakuló konfliktusok. A pályamunkák elkészülését egy mellékelt, a gyermekeknek szóló levéllel kívánjuk segíteni. Azt gondoljuk, hogy amennyiben a rajzok elkészítése előtt az óvó nénik felolvassák ezt a − Szepes Mária könyvéből idézett szemelvényeket tartalmazó − levelet, nagyon értékes rajzok születhetnek majd ebben a témában. (Levél az óvodásoknak.)

A pályázaton valamennyi magyarországi óvoda, illetve óvodás részt vehet. Az intézményi válogatót követően óvodánként maximum 5 pályamunka küldhető be.

A pályamunkák A3 vagy A4 méretben, szabadon választott képzőművészeti technikával készülhetnek, egyénileg vagy csoportosan.

A pályázatokat postán vagy személyesen kell eljuttatni az alábbi címre:

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u. 8.

A beérkezés határideje (a postabélyegző dátuma): 2009. december 4.

A borítékra írják rá: „Bitang Tibi az óvodában − rajzpályázat”

A pályamunkákon a következő adatokat kell feltüntetni:

- a pályázó óvodás vagy óvodások neve, életkora, csoportvezető óvodapedagógusának neve,

- a pályázó óvoda neve, címe, telefonszáma, valamint egy kapcsolattartó neve és e-mail címe.

A pályamunkákat szakértőkből álló zsűri bírálja el, s a pályázat eredményei december 15-től tekinthetők majd meg az OFI honlapján.

A pályázaton a legsikeresebben szereplő óvodák értékes tárgyjutalomban részesülnek.

A legsikeresebb pályamunkákból kiállítás készül, amelynek megnyitójára és a díjazott óvodák jutalmának átadására 2010. január elején kerül sor, az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum dísztermében (1089 Budapest, Könyves Kálmán krt. 40.). A kiállításra kerülő, díjazásban részesülő óvodákat a szervezők e-mailben értesítik.

A versenyen résztvevők nevezésükkel hozzájárulnak ahhoz, hogy az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet a műveket kiállításokon szerepeltesse, amelyekről honlapján keresztül tájékoztatja az érdeklődőket. A pályamunkák elektronikus másolatát a verseny szervezői a későbbiekben megjelentethetik kiadványaikban, honlapjukon. A művek a szervezők archívumába kerülnek.

 

Jó pályázást kívánunk!

 

Melléklet: Levél az óvodásoknak.

A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.