2020. június 01., hétfő , Pünkösd, Tünde

1055 Bp., Szalay u. 10–14.

Tel.: (+36-1) 235-7200

Fax: (+36-1) 235-7202

magyar english
Elfelejtett jelszó

Intézeti folyóiratok

Köznevelés
Új Pedagógiai Szemle
Educatio
Könyv és nevelés
Kattintson ide a rendeléshez!
Kiadványok

Kiadványaink

2009. szeptember 13.
Ezen az oldalon az Ökoiskola Hálózatban megvalósult kiadványaink érhetőek el.

Elsőnek, a most megjelent Ökoiskola Útmutató füzetsorozatunkat ajánljuk az érdeklődők figyelmébe.

 

borito_gazdasag_130x173A kötetek öt szakmacsoport (gazdaság, gépészet, idegenforgalom, mezőgazdaság, vendéglátás) iskolái számára nyújt segítséget ahhoz, hogy szakképzési munkájukban megvalósíthassák a fenntarthatóságra nevelés alapelveit.

 

Bemutatja, hogy a fenntarthatóságra nevelés szervesen beilleszthető a szakmai képzésbe, annak érdekében, hogy a diákok számára egyértelművé váljon: a fenntarthatóság szempontjai nem idealisztikus vágyálmok, hanem fontos gazdasági szempontok is, melyek érvényesítése egyre inkább a sikeres vállalkozás, munkavállalás meghatározó részévé válik.

A kiadvány nem törekszik teljességre. Fő célja, hogy elgondolkoztasson, ötleteket adjon a szakképzés ökoiskola szemszögű fejlesztéséhez. Az Ökoiskola Hálózat kommunikációs csatornáin (honlap, találkozók) folyamatosan lehetőséget biztosítunk további ötletek, elgondolások, gyakorlati megoldások bemutatására.

 

 

Környezetvédelem-vízgazdálkodás szakmacsoport

Gazdasági szakmacsoport

Gazdasági szakmacsoport (Bővített elektronikus változat)

Gépészeti szakmacsoport

Mezőgazdasági szakmacsoport

Vendéglátás, idegenforgalom szakmacsoport

 

 

--------

A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.