2020. május 28., csütörtök , Emil, Csanád

1055 Bp., Szalay u. 10–14.

Tel.: (+36-1) 235-7200

Fax: (+36-1) 235-7202

magyar english
Elfelejtett jelszó

Intézeti folyóiratok

Köznevelés
Új Pedagógiai Szemle
Educatio
Könyv és nevelés
Kattintson ide a rendeléshez!
Események

Újra itt a U4energy program!

2012. április 26.

Folytatódik a nemzetközi szinten nagy népszerűségnek örvendő U4energy program melynek keretein belül az iskoláknak lehetőségük van, hogy bemutassák a fenntarthatóbb jövő elérése érdekében tett erőfeszítéseiket, bebizonyítsák energiatakarékos teljesítményeiket.

Kedves Iskolák!

EN_logo1_5000x75
Újra itt a U4energy program!


Folytatódik a nemzetközi szinten nagy népszerűségnek örvendő U4energy program melynek keretein belül az iskoláknak lehetőségük van, hogy bemutassák a fenntarthatóbb jövő elérése érdekében tett erőfeszítéseiket, bebizonyítsák energiatakarékos teljesítményeiket.


Európai szinten eddig 477 iskola regisztrált a programba, ebből sajnálatos módon csak 2 a hazai intézmény! Románia 121 Görögország 66, Bulgária 35 iskolájával messze megelőzi hazánkat!


Az európai általános és középiskoláknak a most újrainduló fordulóban 2012. májusig 16-ig lehet leadni a pályázataikat az energiatakarékosság területén az alábbi 3 konstrukcióban:


A: A legjobb energiahatékonysági intézkedések
B: Az energiahatékonyság legmegfelelőbb oktatása
C: A legjobb iskolai kampány az energiahatékonyságról


Továbbá keresik külön díjra az iskolai energiahatékonyságot javító, államilag támogatott kezdeményezések győzteseit és koordinátorait

A programról bővebben a http://www.u4energy.eu/web/guest weboldalon magyar nyelven is tájékozódhat.
A program közösségi oldala: http://www.facebook.com/U4energy


Kérünk minden iskolát, aki lát fantáziát a programban pályázzon!

Akár más programban pl.: Széndioxid-nyomozók programban elért eredményeket is be lehet mutatni.

A versenyre először a http://services.eun.org/apps/eun_apps/u4energy/registration/index.cfm?lang=hu linken kell regisztrálni. Minden regisztrált résztvevőnek információkat és pedagógiai anyagokat tartalmazó digitális csomagot küldenek a szervezők.


Miután az iskola eldöntötte, melyik kategóriában indul, a http://www.u4energy.eu/web/guest/competition-materials1 oldalon vannak a pályázat leírását segítő anyagok. Ezeket kell ki majd feltölteni.


A pályázatokat első körben hazai zsűri értékeli, a kategóriánkénti első helyezettek részt vesznek a regionális döntőben, hazánkat tavaly két iskola képviselte a szófiai díjkiosztón, illetve a legjobbak Brüsszelben vehetik át díjaikat. A magyar nagykövet felajánlotta, hogy ha Magyarországról 20 iskola benevez a versenybe, az első 20 pályázat beküldője - helyezéstől függetlenül - jutalomban részesül!


A program hazai védnöke Dr. Fülöp Sándor az alapvető jogok biztosának a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettese.
A program hazai nagykövete Czippán Katalin, akitől a programról kapcsolatban a czippank@vnet.hu e-mail címen illetve a 06302507857 számon kérhető további információ.
A program hazai segítője Varga Péter, akitől a pályázattal kapcsolatban a varga.peter@ofi.hu e-mail címen kérhető segítség.

--------

A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.