2020. június 01., hétfő , Pünkösd, Tünde

1055 Bp., Szalay u. 10–14.

Tel.: (+36-1) 235-7200

Fax: (+36-1) 235-7202

magyar english
Elfelejtett jelszó

Intézeti folyóiratok

Köznevelés
Új Pedagógiai Szemle
Educatio
Könyv és nevelés
Kattintson ide a rendeléshez!
Események

Te mit teszel a lakóhelyedért?Pályázati felhívás

2011. április 29.

A Bál-Na Produkció Kft Zöld Bálna Programja, az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. és a Magyarországi Ökoiskola Hálózat közös pályázatot hirdet általános és középiskolások számára a Biotár IV. Országos Öko Expo és Bio Fesztivál keretén belül.

Te mit teszel a lakóhelyedért?

Pályázati felhívás

A Bál-Na Produkció Kft Zöld Bálna Programja, az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. és a Magyarországi Ökoiskola Hálózat közös pályázatot hirdet általános és középiskolások számára a Biotár IV. Országos Öko Expo és Bio Fesztivál keretén belül.

A pályázaton részt vehetnek Fejér megye általános és középiskolás diákjai 2-5 fős csapatokban.

A pályázat célja a helyi, települési környezetvédelmi problémák és megoldások bemutatása, a diákok aktív, cselekvő hozzáállásának kialakítása, az iskolák külső kapcsolatainak építése.

A pályázók feladata egy lakóhely környéki környezetvédelmi érték, vagy probléma bemutatása, a kapcsolódó megőrzési illetve megoldási lehetőségek felvázolása és végrehajtása.

A pályázó csapatok vállalhatnak bármilyen, a település szépítését, fenntartható fejlődését elősegítő kezdeményezést, tevékenységet. A projekt teljes megvalósulási ideje természetesen nem kötött, akár több év is lehet.

 

A vállalt feladattal a csapatok kétféleképpen pályázhatnak:

 

 • 1. Tetszőleges technikával készítsenek egy A1 méretű tablót, és egy leírást (a vállalások részletes bemutatásával, kb. 5-10 oldal terjedelemben) amelyen bemutatják munkájukat. A szakmai zsűri által kiválasztott alkotások bemutatásra kerülnek a Biotár IV. Országos Öko Expo és Bio Fesztiválon.
 • 2. Készítsenek egy prezentációt .pps formátumban (Power Point prezentáció) (kb. 5-6 percben), amit az előzsűrizésen túljutó versenyzők a Biotár IV. Országos Öko Expo és Bio Fesztivál szakmai napján adhatnak elő (2011. június 10.).

 

Pályázni lehetőség van már megkezdett munkával, tevékenységgel és/vagy tervvel, jövőbeni vállalással is.

 

Az Országos Öko Expo és Bio Fesztivál nyitó, szakmai napján, 2011. június 10-én a zsűri által kiválasztott pályázó diákok lehetőséget kapnak, hogy részt vehessenek a szakmai konferencián, ahol a környezetvédelem neves magyar képviselői előtt mutathatják be munkájukat.

 

Néhány ötlet gondolatébresztőnek:

 • A hulladék elkerülése tudatos vásárlással
 • Komposztálás, mint hulladékcsökkentés
 • Szemétmentes élet?
 • Városunk zöld térképe
 • Az osztály virágoskertje
 • Plakátverseny az iskolában
 • Madárodúkat gondozunk
 • Osztályverseny

 

A diákok természetesen bármilyen további ötlettel pályázhatnak. A pályamű megvalósítása során cél a minél eredetibb szemléletformálás, a település figyelmének ráirányítása az adott természeti képződményre, jelenségre, folyamatra.

 

Általános nevezési feltételek:

 

 • A pályamunkák tartalmazzák a választott helyszín pontos körülhatárolását.
 • A bemutató tabló készítéséhez a választott technika tetszőleges.
 • a pályamunkákat kérjük a mellékelt pályázati adatlappal ellátni (csapat és szereplők neve, osztálya, felkészítő pedagógusok, intézmény neve és címe, pályamunka típusa)

 

A pályamunkák leadási feltételei:

Tabló és leírás leadás:

 • 2011. május 25-ig postai úton (postai bélyegző kelte): Bál-Na Produkció Kft. 2483 Gárdony Harcsa u. 2.
 • 2011. május 25-ig személyesen, telefonon előre egyeztetett időpontban. Leadás helyszíne: Sport Beach & Camping, Gárdony Harcsa u. 2., Telefonszám: 06 22 570 092, 06 20 2742 066

Prezentáció leadás:

 • 2011. május 25-ig a kitöltött jelentkezési lapot, és a tárhelyre való igény jelzését írásban a bal-na@bal-na.hu e-mail címre, vagy faxon a 06 22 355 044-es számra eljuttatni, majd az elkészült videót a jelentkezés után megadott felhasználónévvel és jelszóval az ftp szerverre legkésőbb 2011. május 27. 13.00-ig feltölteni

 

Díjazás:

Az általános iskolásokat és a középiskolásokat külön kategóriában értékeli a zsűri.

 

A főnyeremény mindkét kategóriában 1-1 környezettudatos, zöld kirándulás 25- 25 fő részére.

Továbbá, környezettudatos ajándékokat kapnak a dobogós helyezettek.

Minden pályázó csapat ingyenes belépőjegyet kap a IV. Biotár Országos Öko Expo és Bio Fesztiválra - az ország első öko strandjára - a gárdonyi Sport Beach-re.

 

A beérkezett alkotásokat szakmai zsűri értékeli, a környezetbarát díjakat az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. és a Bál-Na Produkció Kft. ajánlotta fel.

 

Eredményhirdetés:

A beérkezett tablókból nyíló kiállítás, és a zsűri által kiválasztott prezentációk bemutatásának időpontja: 2011. június 10., a Biotár Országos Öko Expo és Bio Fesztivál szakmai konferenciájának keretén belül (Cím: 2483 Gárdony, Harcsa u. 2., Sport Beach & Camping)

Pályamunkák leadási határideje: 2011. május 25.

 

További információ: Bál-Na Produkció Kft.

2483 Gárdony Harcsa u. 2.

Tel.: 06 22 570 092

Fax: 06 22 355 044

Mobil: 06 20 274 2066

www.biotar.hu

bal-na@bal-na.hu

 

A küldeményen kérjük feltüntetni: „Te mit teszel a lakóhelyedért?”

Kreatív alkotást, jó munkát kívánunk minden Pályázónak!

 

pályázati kiírás

pályázati adatlap

--------

A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.