2020. május 28., csütörtök , Emil, Csanád

1055 Bp., Szalay u. 10–14.

Tel.: (+36-1) 235-7200

Fax: (+36-1) 235-7202

magyar english
Elfelejtett jelszó

Intézeti folyóiratok

Köznevelés
Új Pedagógiai Szemle
Educatio
Könyv és nevelés
Kattintson ide a rendeléshez!
Események

Klímamentőtábla – az új, látványos környezeti nevelési segédanyag

2011. február 08.

Az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. társadalmi felelősségvállalási tevékenységének eredményeképpen egy újabb látványos és hasznos eszközzel, az úgynevezett „Klímamentő táblával” gazdagodik a hazai környezetvédelmi szemléletformálás folyamatosan bővülő eszköztára.

 

A S. Genovese engedélyével most elkészült a klímaváltozás okaira és az alkalmazkodás lehetőségére rámutató, figyelemfelkeltő plakát magyar változata és szöveges tanulmánya.

Ez az ún. „Klímamentő tábla” a Hulladékból termék c. környezetvédelmi szemléletformáló kiállítás honlapjáról ingyenesen letölthető, kinyomtatható – a tanulmánnyal együtt, de eredeti méretben (3x4 m) akár nyomdai áron meg is vásárolható.

 

A tanulmány kidolgozásában és a tábla elkészítésében részt vett a Zöld Fiatalok Egyesülete is, akik programjaikkal és képzéseikkel hatékonyan terjesztik a fenntarthatóság gyakorlatát, legyen az csere-bere börze, vagy Szociális Bringa Program.

 

Az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. ezzel a látványos elemmel kíván hozzájárulni a környezeti nevelési eszköztár bővítéséhez, a klímaváltozás okainak, összefüggéseinek megértéséhez, az alkalmazkodáshoz és a megfelelő cselekvések kiváltásához. A táblával folyamatosan lehet majd találkozni országszerte, különböző környezetvédelmi rendezvényeken, ÖKO-Pack Játszóházak, Hulladékból Termék kiállítás, Tükörben a Világ kiállítás alkalmával.

 

A táblához kapcsolódó tanulmány részletesen bemutatja életmódunk, gondolkodásmódunk és társadalmi intézményeink azon területeit, amelyeken sürgősen változtatnunk kell ahhoz, hogy elkerüljük a katasztrófális környezeti változásokat.

 

A tábla szlogenje, a „Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!” pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy az ismeretek birtokában mindenki saját környezetében tegye meg az első szükséges lépéseket – mindannyiunk érdekében.

 

Aki szeretne jobban elmerülni a fenntarthatóság gyakorlati lépéseiben és a magyarországi állapotok elemzésében, annak őszintén ajánljuk a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács Jövőkereső tanulmányát, mely egy, a magyar társadalom számára készített helyzetelemzés. A jelentés ingyenesen letölthető a Tanács honlapjáról.

 

Információ:

Hankó Gergely

ÖKO-Pack Nonprofit Kft.

06-70/249-61-13

gergely@okopack.hu

www.hulladekboltermek.hu

www.okopack.hu

 

 

Klímamentő tábla – az új, látványos környezeti nevelési segédanyag

 

 

--------

A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.