2020. május 28., csütörtök , Emil, Csanád

1055 Bp., Szalay u. 10–14.

Tel.: (+36-1) 235-7200

Fax: (+36-1) 235-7202

magyar english
Elfelejtett jelszó

Intézeti folyóiratok

Köznevelés
Új Pedagógiai Szemle
Educatio
Könyv és nevelés
Kattintson ide a rendeléshez!
Események

„Gazdálkodj felelősen!” társasjáték

2011. január 21.

Kedves Kollégák!

 

A Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért több mint két éve dolgozik az „Ökobank projekten”, melynek célja egyrészt a figyelem felhívása a mindennapi pénzügyi döntéseink környezeti-társadalmi hatásaira, másrészt olyan pénzügyi termékek létrehozása, amelyekben pozitív társadalmi és környezeti hasznot hajtva forgathatjuk megtakarításainkat.


A munka keretében elkészítettük a „Gazdálkodj felelősen!” társasjátékot, amelynek célja, hogy az erőforrásainkkal való felelős gazdálkodás alapjait segítsen játékos formában elsajátíttatni, miközben egy önálló háztartás kiépítésének lépéseit járja végig. A játék hosszú távú gondolkodásra késztet, a mindennapi tevékenységeink társadalmi, környezeti hatásait is megvilágítja. Mivel a mindennapi gazdálkodásunknak a pénzgazdálkodás is része, ezért a játék során is fontos szerepet játszik. Különösen azért, mert a pénzügyi döntéseink tovagyűrűző hatását sokszor nehezen vesszük észre, nem tudatosítjuk magunkban. Pedig az egész gazdaságunk alapja a pénzügyi rendszer, aminek a magánemberek pénzügyi, banki tevékenysége is része. A megtakarításainkról szóló döntéseinknek ugyanúgy társadalmi, környezeti hatásai vannak, mint annak, hogy mit vásárolunk.

 

Úgy gondoljuk, hogy a társasjáték jól használható környezeti nevelési eszköz is lehet, hiszen ezekről az összefüggésekről viszonylag keveset hallanak a gyerekek, és a játék során észrevétlenül sajátíthatják el a témához kapcsolódó legfontosabb ismereteteket, tudást. A társasjátékot 7-8 éves kortól ajánljuk.

 

Rendelési tudnivalók:


A társasjátékot a következő emailcímen lehet megrendelni: kinga.horvath@freemail.hu a mellékelt megrendelési lapon.

Kérjük, hogy igényét január 27-ig jelezze a fenti emailcímen!

 

Az első 300 megrendelőnek ingyen kipostázzuk a megadott címre.

Utána az Ökoszolgálatnál (Budapest, 1051 Nádor utca 34. fsz.2., telefon: 06 1 311 7855) személyes átvételre van lehetőség.

 

Civil szervezetek és magánszemélyek egyaránt kérhetik a játék megküldését, de jelezzük, hogy a civil szervezetek előnyt élveznek. Szervezetenként és személyenként 1 darab társasjátékot tudunk küldeni.

 

Horváth Kinga – Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért

Budapest, 1065 Podmaniczky utca 1-3.

www.tff.hu, www.okobank.hu ,

 

foto2tomoritvefoto_tomoritve


„Gazdálkodj felelősen” társasjáték megrendelőlap

--------

A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.