2020. június 04., csütörtök , Bulcsú

1055 Bp., Szalay u. 10–14.

Tel.: (+36-1) 235-7200

Fax: (+36-1) 235-7202

magyar english
Elfelejtett jelszó

Intézeti folyóiratok

Köznevelés
Új Pedagógiai Szemle
Educatio
Könyv és nevelés
Kattintson ide a rendeléshez!
Események

Beszámolók a Bayer Gyógyszergyár pályázatairól

2010. november 18.

A Bayer 2004 óta az Egyesült Nemzetek Környezetvédelmi Programjának (UNEP) elsőszámú magánvállalati partnere a fiatalság és a környezetvédelem területén

A Bayer 2004 óta az Egyesült Nemzetek Környezetvédelmi Programjának (UNEP) elsőszámú magánvállalati partnere a fiatalság és a környezetvédelem területén.

 

A vállalat minden évben 1,2 millió eurós támogatási összeggel és további, nem készpénzes hozzájárulásokkal segíti az együttműködés projektjeit, tucatnyi környezetvédelmi projekt, nemzetközi konferenciák, tanulmányutak, tudományos fórumokon való részvétel lehetőségének biztosításával, valamint fotó-és rajzpályázatok szervezésével.

 

A Bayer Gyógyszergyár és az UNEP közös szervezésében immár 19. alkalommal megrendezett Nemzetközi Környezetvédelmi Gyermekrajz Pályázat díjátadóján, és a rajzokból összeállított kiállítás megnyitóján jártunk.

 

A pályázatra világszerte 3.2 millió nevezés érkezett, és ebből 9 magyar versenyző ért el igen előkelő helyezéseket, míg egy 12 éves mohácsi kislány, Gáll Hanna az európai verseny fődíját vihette el rajzával.

 

Globális verseny helyezettjei:

III. Hornyák Emese

IV. Szolláth Rita, Pallos Patrik, Petróczki Fruzsina

V. Bodnár Emma

 

Különdíj: Moldován Lili

 

Régiós verseny helyezettjei (Európa):

I.Gáll Hanna

V. Bohus Henrietta

IX. Zana Lili

 

Különdíj: Tóth Szonja Kiara

 

A rendezvény díszvendége, Dr. Juhász Árpád geológus elmondta:

"én azt hiszem, hogy van egy elrontott generáció, mondjuk az enyém, vagy a negyven, ötveneseké is. És van egy nagyon éles szem0, fiatal generáció, akik érzik azt, hogy minden egyes kis lénynek megvan a maga szerepe."

 

A gyerekek rajzaiból megrendezett kiállítás 2010. december 3-ig megtekinthető Budapesten a Millenáris Parkban, a Csodák Palotája aulájában. (II. kerület Fény u. 20 -22.)

 

2011 az „Erdők nemzetközi éve”, ezért a 20. Bayer-UNEP Nemzetközi Környezetvédelmi Gyermek Rajzpályázat témája is „Élet az erdőkben”.

 

Olyan rajzokat várnak a szervezők, melyekben a gyermekek gondolataikat, ötleteiket vetik papírra arról, hogyan lehet az erdők természetes állat-és növényvilágát megóvni a pusztulástól.

 

Pályázni folyamatosan lehet, a munkákat az UNEP európai regionális központjába lehet benyújtani postai úton 2011. április 15-ig.

 

További információ a pályázatról és a Bayer-UNEP együttműködésről, és a rajzpályázatról:

 

www.bayerhungaria.hu/gyermekrajzpalyazat

 

www.unep.org/tunza/children

 

www.unep.bayer.com

 

A 19. Bayer-UNEP Nemzetközi Környezetvédelmi Rajzpályázat díjátadója, és a nyertes rajzokból nyílt tárlat megnyitója mellett a Bayer magyarországi ökoiskolák számára kiírt ÖKONAPLÓ Pályázatán első helyezett Janikovszky Éva Álatlános Iskola és Gimnázium 4.b osztályos tanulóit is köszöntötte.

 

A gyerekek izgalmas és tanulságos jutalomnapot tölthettek el a Millenárisban – kézműves foglalkozás során megtudhatták hogyan készíthetnek különböző eszközöket újrahasznosított, vagy éppen hulladék anyagokból.

 

Később élő állatokkal történő program keretében ismerkedtek ’Az alkalmazkodás mestereivel’ – melynek során játékos formában ismerhették meg, hogy hazánkban is honos állatfajok hogyan alkalmazkodtak természeti környezetük változásaihoz, illetve miként leltek utat az emberrel való együttéléshez.

 
Sajtóközlemény
KISHÍR-BAYER-UNEP ÖKONAP 2010. NOVEMBER 10. MILLENÁRIS PARK
KISHÍR-BAYER-UNEP ÖKONAP 2010. NOVEMBER 10. MILLENÁRIS PARK 2

--------

A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.