Az Ökoiskola Hálózat 363. Hírlevele


 

2013. augusztus 22.

 

1. „Otthon az erdőben” pályázat iskoláknak

2. Megismételt ajánlatkérés az „Iskolák kutató-fejlesztő tevékenysége nevelési – oktatási programok fejlesztésében” tárgyban – ajánlattételi határidő 2013. szeptember 02.

3. Elindult a HUMUSZ Nulla Hulladék Kvízjátéka, ahol a regisztrálók 6 pályán keresztül tehetik próbára tudásukat, tanulhatnak új dolgokat a környezettudatos szemléletről!

 

 

 

1. „Otthon az erdőben” pályázat iskoláknak

 

A Magyar Környezeti nevelési Egyesület idén harmadik alkalommal hirdeti meg az „Otthon az erdőben” című pályázatot budapesti és Budapest 100 km-es körzetében működő általános- és középiskolások részére, erdőkkel, fákkal kapcsolatos oktatási projekt tervezése és megvalósítása témában.

A program célja, hogy a csatlakozó iskolák diákjai minél több időt töltsenek erdei környezetben, megismerhessék a természetet, felismerjék a természeti értékeket és mindeközben jól érezzék magukat. A pályázat keretében az IKEA Lakberendezési Kft. jóvoltából 25 iskola részesült idén is támogatásban, hogy a beküldött projektjüket megvalósíthassák. A nyertes iskolák az anyagi támogatás mellé egy terepi eszközkészletet kaptak ajándékba. A következő tanévre vonatkozó projekttervekkel 2013. szeptember 16-ig lehet jelentkezni. A korábbiaktól eltérően a következő tanévben a 15 nyertes iskola közül 5 az MKNE szakmai díját nyeri el 2013. novemberében, 10 iskolát pedig az IKEA Family tagok választanak 2014. januárjában.

A támogatások összege iskolánként160 000 Ft lesz ismét, melynek egy részét (85 000 Ft értékben) terepi eszközkészlet formájában kapja a nyertes.

 

A pályázat részletes kiírása a http://mkne.hu/otthonazerdoben linken olvasható.

 

A pályázat részletes ismertetése a 2013. augusztus 29-én tartandó tanári felkészítő képzésen nyílik lehetőség. A pályázat ebben az évben is kicsit eltér az előző évitől, ezért érdemes részt venni a tájékoztatón. A képzésre ezen linken lehet jelentkezni 2013. augusztus 25-én éjfélig.

 

A programot itt olvashatja. A részvétel ingyenes.

 

 

2. Megismételt ajánlatkérés az „Iskolák kutató-fejlesztő tevékenysége nevelési – oktatási programok fejlesztésében” tárgyban – ajánlattételi határidő 2013. szeptember 02.

 

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet a TÁMOP-3.1.1. „XXI. századi közoktatás (fejlesztés, koordináció)” projekt, 3. alprojekt „Nevelés-oktatás fejlesztése, komplex pilot programok” keretén belül nevelési-oktatási programok kidolgozását végzi. A hazai és a nemzetközi tapasztalatokra építő kísérleti fejlesztés a következő hat témában – melynek az első öt fókusza az egész napos iskola - járul hozzá az iskolák tevékenységeinek fejlesztéséhez:

 

1. Alsó tagozat

2. Felzárkóztatás

3. Komplex művészeti nevelés

4. Gyakorlati életre nevelés

5. Természettudományos nevelés

6. Ökoiskola

Annak érdekében, hogy a kidolgozásra kerülő nevelési-oktatási programok a lehető legmagasabb színvonalon segítsék az iskolák munkájának fejlesztését, az OFI, mint Ajánlatkérő témánként a legelőnyösebb ajánlatot benyújtó 10-10 Ajánlattevővel, (a hat témában összesen 60) kíván szerződést kötni a nevelési-oktatási programokhoz kapcsolódó kutatási-fejlesztési tevékenységek elvégzésére. Mivel az ajánlattételi felhívásra nem érkezett megfelelő számú ajánlat, ezért az Ajánlatkérő ismételten megindítja az eljárást.

 

Az Ajánlatkérő az alábbi linken érhető el:

http://www.ofi.hu/palyazatok/beszerzesek/egyeb-beszerzesek

Ajánlattételi határidő: 2013. szeptember 02. 12:00

 

Egy Ajánlattevő több témára is adhat be ajánlatot, de témánként egy feladat ellátási helyre vonatkozóan csak egy ajánlatot adhat be.

Az iskolákkal folytatott közös szakmai munka megalapozása érdekében az Ajánlatkérő számára fontos, hogy részletes szakmai és statisztikai adatokkal rendelkezzen azokról az iskolákról, melyekre az Ajánlattételek vonatkoznak. Ezért az Ajánlatkérő csak olyan iskolákra vonatkozó ajánlatot tekint érvényesnek, mely iskolák kitöltötték az alábbi linken elérhető kérdőívet:

Téma

Kitöltendő kérdőív

· Alsó tagozat

· Felzárkóztatás

· Komplex művészeti nevelés

· Gyakorlati életre nevelés

· Természettudományos nevelés

http://felmeres.ofi.hu/index.php?sid=18795&lang=hu

· Ökoiskola

Általános iskolák esetében:

http://felmeres.ofi.hu/index.php?sid=18795&lang=hu

Középiskolák esetében:

http://felmeres.ofi.hu/index.php?sid=81847&lang=hu

 

 

A kérdőív kitöltésének határideje az ajánlattétel beadási határideje. Azoknak az iskoláknak, melyek korábban kitöltötték a kérdőívet, nem szükséges újra kitölteniük.

A kitöltés tényét az ajánlatok bontását követően az Ajánlatkérő szakemberei ellenőrzik. A kérdőív kitöltését elmulasztó iskolákra vonatkozó ajánlatok formai hiba miatt kizárásra kerülnek.

 

3. Elindult a HUMUSZ Nulla Hulladék Kvízjátéka, ahol a regisztrálók 6 pályán keresztül tehetik próbára tudásukat, tanulhatnak új dolgokat a környezettudatos szemléletről!

 

A Nulla Hulladék Kvízjátékban, a regisztrációt követően lehet részt venni, ahol a játék során 6 pillanatképbe sűrítve játszhat a regisztráló (témák: vásárlás, étkezés, az otthonunkban, vízhasználat és szabadidős tevékenység, a kertben). Minden képen (azaz minden pályán) 6-8 kvíz kérdést kap a játékos, melyek a kép egy adott részére kattintva jelennek meg. A játékos által megadott válaszokat (pontszámokat) a rendszer egy adatbázisba menti, mely igazolja számunkra, ha valaki végigjátszotta az összes pályát.

Havonta az első 50 kitöltő, aki teljesítette a 6 pályát, fix ajándékban részesül majd, melyet a játék regisztrációja során megadott címre postáznak a szervezők!

Aki teljesítette a 6 pályát, de lemaradt a fix ajándékról, az se búsuljon, mert a játék során, további sorsoláson vehet részt, ahol egyedileg összeállított biciklik találnak gazdára!

 

Bővebben a játék feltételeiről>>

 

Figyelem! A pályázati kiírásnak megfelelően a tárgynyereményeket csak a Közép-Magyarországi Régión (Budapest és Pest megye) kívüli résztvevőknek biztosított! Ettől függetlenül mindenkit biztatunk arra, hogy tegye próbára tudását és játsszon!

TOVÁBB AZ ONLINE KVÍZHEZ!>>

 

 

 

A hírlevélben megjelent hírekkel kapcsolatos véleményeket, észrevételeket, kritikákat várjuk a varga.attila@ofi.hu, vagy a neder.katalin@ofi.hu címen.

Ön hírlevelünk ##VERSION## számát kapta. Amennyiben hírlevél beállításait módosítani kívánja, megteheti a http://www.ofi.hu/ oldalon. Hírleveleinkre fel-, illetve leiratkozni a jobb oldali Hírlevél felirat alatt tud.

Kiadja az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet ##SUBSCRIBERS## példányban.
1051 Budapest, Dorottya u. 8.