2020. február 24., hétfő ,

1055 Bp., Szalay u. 10–14.

Tel.: (+36-1) 235-7200

Fax: (+36-1) 235-7202

magyar english
Elfelejtett jelszó

Intézeti folyóiratok

Köznevelés
Új Pedagógiai Szemle
Educatio
Könyv és nevelés
Kattintson ide a rendeléshez!
Archívum

Bayer Sajtóközlemény

2010. január 06.
 

Bayer Sajtóközlemény

A Bayer és a UNEP (az ENSZ Környezetvédelmi Programja) 2008-ban 18. alkalommal hirdette meg környezetvédelmi gyermek rajzpályázatát, melynek központi témaköre a klímaváltozás megállítása, klímavédelem volt. A pályázatra rekord mennyiségű gyermekrajz érkezett be, összesen 2,4 millió képet bírált el a zsűri, melyeket a világ 89 különböző országából nyújtottak be a környezetvédelem témaköre iránt fogékony gyermekek.

A tavalyi nyertes alkotásokat kiállítás formájában Magyarországon is megtekinthetik az érdeklődők az Aranytíz Kultúrházban 2009. november 18. és december 18. között.

A kiállítás 2009. november 17-ei megnyitóján a tavalyi nyertes képek bemutatása mellett sor került a 2009-es 19. Nemzetközi Környezetvédelmi Gyermek Rajzpályázat meghirdetésére is.

A Szervezők idén nagyobb hangsúlyt fektetnek a magyarországi pályázókra, éppen ezért egy magyar nyelvű pályázati weboldal is készült - www.bayerhungaria.hu/gyermekrajzpalyazat - ahol a diákok és tanáraik részletes információkat találhatnak a pályázat témájáról, a nevezési feltételekről illetve a pályázás menetéről.

A kiállításról bővebben itt olvashat.

--------

A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.