2020. június 01., hétfő , Pünkösd, Tünde

1055 Bp., Szalay u. 10–14.

Tel.: (+36-1) 235-7200

Fax: (+36-1) 235-7202

magyar english
Elfelejtett jelszó

Arany János Programok  IKT  MAG  OFI  SDT  Vizsgacentrum  adaptív  biztonságos iskola  egészségtudatos iskola  erőszakmentes  kiadvány  kompetencia  konferencia  oktatás  pályázat  rendezvény  tanulásszervezés  ÚPSZ  Új Pedagógiai Szemle  érettségi 

Intézeti folyóiratok

Köznevelés
Új Pedagógiai Szemle
Educatio
Könyv és nevelés
Kattintson ide a rendeléshez!
Nemzetközi kapcsolatok >> Hírek

A CIDREE nemzeti kapcsolattartóinak találkozója Budapesten

2013. április 02.

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) 2013. március 21-22-én vendégül látta az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetek Európai Konzorciumának (CIDREE – Consortium of Institutions for Development and Research in Education in Europe) nemzeti kapcsolattartóit.

A nemzetközi szervezetnek az OFI 2003-tól tagja, és azóta egyik legfőbb nemzetközi partnere. A tagszervezetek között baráti, kollegiális kapcsolatok épültek ki az évek folyamán. A szervezet tagjaival folyó kollaboratív projektek, kutatócserék, közös szemináriumok, tanulmányi látogatások és más együttműködések segítségével az OFI lépést tart a nemzetközi oktatáspolitikai folyamatokkal, részt vesz a külföldi és a magyar oktatáspolitika közötti diskurzus elősegítésében, és beépíti a nemzetközi megmérettetés tanulságait a hazai fejlesztésekbe.

A most lezajlott budapesti találkozón a kapcsolattartók a szervezet európai szintű aktivitásának fenntartásához szükséges tevékenységeket vitatták meg, továbbá meghatározták a következő évi közgyűlés és konferencia helyét, beszámoltak a jelenleg zajló közös projektekről, amelyekben az OFI is részt vesz, megvitatták a CIDREE évkönyv témáját és a következő évre vonatkozó projektjavaslatokat, valamint kölcsönösen tájékoztatták egymást a partnerintézményekben folyó munkákról.

 
Az eseményről készült videó itt megtekinthető.

CIDREE Évkönyv 2012

 

Create Learning for All – What matters 2012 - A tanulást támogató környezet – mi az, ami számít?

 

Az utóbbi 5 év együttműködésének eredményei:

2012

CIDREE-Kína együttműködés

Harmadik Kínai-Európai Alapfokú Oktatási Tantervfejlesztési Konferencia

Varga Attila

2012

CIDREE Projekt

Tanulás felmérés

Hunya Márta,

Sági Matild

2010

CIDREE Évkönyv

Liszabonon túl 2010: Perspektívák az európai oktatáspolitikai kutatásról

Halász Gábor

2008

CIDREE Évkönyv

A toolkit for the European citizen Az európai polgár eszköztára – Kulcskompetenciák alkalmazása

Kihívások és lehetőségek

Hunya Márta,

Varga Attila

2007

CIDREE Évkönyv

A 4-8 éves korúak oktatása – Az iskolarendszerbe kerülés újragondolása

Kőpataki Mária,

Szabó Mária


A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.