2020. május 26., kedd , Fülöp, Evelin

1055 Bp., Szalay u. 10–14.

Tel.: (+36-1) 235-7200

Fax: (+36-1) 235-7202

magyar english
Elfelejtett jelszó

Arany János Programok  IKT  MAG  OFI  SDT  Vizsgacentrum  adaptív  biztonságos iskola  egészségtudatos iskola  erőszakmentes  kiadvány  kompetencia  konferencia  oktatás  pályázat  rendezvény  tanulásszervezés  ÚPSZ  Új Pedagógiai Szemle  érettségi 

Intézeti folyóiratok

Köznevelés
Új Pedagógiai Szemle
Educatio
Könyv és nevelés
Kattintson ide a rendeléshez!
Kiadványaink

Pedagógia fejlesztések módszertani ötlettára

Cimkék: kiadvány

Írta és szerkesztette: Szabó Mária

Gyors változásokkal jellemzett, globalizált világunkban az országok jelentős része egyre többet költ az oktatás fejlesztésére, hiszen annak eredményessége meghatározó az ország versenyképessége szempontjából. Mivel az oktatásba történt beruházások hosszú távon térülnek meg, és hatásuk – a nem lineáris összefüggések miatt – nehezen kimutatható, egyre fontosabb az eredményesség és a hatékonyság, az elszámoltathatóság és az átláthatóság, valamint a fenntarthatóság követelménye.

Az Európai Unióhoz történt csatlakozásunk óta hazánkban eddig soha nem látott mértékű források nyíltak meg, többek között az oktatás fejlesztésére is. Segítheti az erőforrások hatékony felhasználását, ha a pedagógiai fejlesztések maguk is tanulószervezetként működnek: az eredményes jövő alakítása érdekében folyamatosan gyűjtik, elemzik és felhasználják a múlt és a jelen tapasztalatait; ezáltal maguk is változnak, fejlődnek. Ehhez a tanuláshoz járul hozzá ez az ötlettár, amely az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetben 2007-2008-ban a Munkaerő-piaci Alap képzési alaprészének támogatásával megvalósult projekt keretében, különböző fejlesztési szakemberek közös gondolkodásának eredményeként jött létre. A kötetben a kutatási-fejlesztési tapasztalatok összefoglalásán túl tanulságok, ötletek, javaslatok találhatók, melyeket az érintettek továbbgondolhatnak, illetve alkalmazhatnak az iskolafejlesztések során. Ezt segíthetik a fejlesztési tapasztalatokat illusztráló esetek, gyakorlati példák is.


Elfogyott.

A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.