2020. június 06., szombat , Norbert, Cintia

1055 Bp., Szalay u. 10–14.

Tel.: (+36-1) 235-7200

Fax: (+36-1) 235-7202

magyar english
Elfelejtett jelszó

Arany János Programok  IKT  MAG  OFI  SDT  Vizsgacentrum  adaptív  biztonságos iskola  egészségtudatos iskola  erőszakmentes  kiadvány  kompetencia  konferencia  oktatás  pályázat  rendezvény  tanulásszervezés  ÚPSZ  Új Pedagógiai Szemle  érettségi 

Intézeti folyóiratok

Köznevelés
Új Pedagógiai Szemle
Educatio
Könyv és nevelés
Kattintson ide a rendeléshez!
Kiadványaink

Kompetenciafejlesztés projektmódszerrel

Szerkesztette: Falus Katalin és Vajnai Viktória

kompetenciafejlesztes_projektmodszerrel.jpg


Kötetünk tíz, kisiskolásoknak (1-6. évfolyam) szóló, a demokráciára nevelést (az önismerettől a szavazásig) fókuszba helyező, a különböző kompetenciákat komplex módon fejlesztő projektet és ezek kipróbálási tapasztalatait tartalmazza.

A projekteket (projektkészítésben jártas szakemberek irányításával) gyakorló pedagógusok dolgozták ki, és az ország különböző iskoláiban (fővárosban, vidéken, önkormányzati és alternatív intézményekben) valósították meg. A kötetben található elméleti és gyakorlati bevezető, a projektek részletes leírása és az ország különböző intézményeiben szerzett kipróbálási tapasztalatok lehetővé teszik, hogy ezek segítségével azok a pedagógusok is megpróbálkozzanak az iskolai projektoktatással, akik eddig úgy érezték, hogy ehhez nem rendelkeznek kellő szakmai, tapasztalati támogatással.

A kötetben szereplő projektek a – 2008 szeptemberétől az 5-6. évfolyamon kötelezően bevezetésre kerülő – nem szakrendszerű oktatásban is alkalmazhatóak, illetve jól használhatják a tanító- és tanárképzési intézmények oktatói és hallgatói is.


További részletek

A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.