2020. április 10., péntek , Zsolt

1055 Bp., Szalay u. 10–14.

Tel.: (+36-1) 235-7200

Fax: (+36-1) 235-7202

magyar english
Elfelejtett jelszó

Arany János Programok  IKT  MAG  OFI  SDT  Vizsgacentrum  adaptív  biztonságos iskola  egészségtudatos iskola  erőszakmentes  kiadvány  kompetencia  konferencia  oktatás  pályázat  rendezvény  tanulásszervezés  ÚPSZ  Új Pedagógiai Szemle  érettségi 

Intézeti folyóiratok

Köznevelés
Új Pedagógiai Szemle
Educatio
Könyv és nevelés
Kattintson ide a rendeléshez!
Kiadványaink

Gyermeki jog a boldogsághoz - húsz év távlatából

gyermekjog_borito

1989-ben a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán kutatást készült arról, mennyire ismerik az érintettek – pedagógusok, pedagógus-jelöltek és tanulók – a gyermeki jogokat. Az 1989-ben végzett vizsgálatról azonban elmondható: két évtized távlatából sem vált idejétmúlttá. Nem csak amiatt, mert az akkor megmutatkozó problémák (a szülők alkoholizmusa, a gyermekétkeztetés gondjai, a szülői törődés eltárgyiasulásának veszélyei) azóta sem szűntek meg, legfeljebb a hangsúlyok tolódtak el, az arányok változtak. Azt is feltételezhetjük, hogy a jogszabály mai ismerete tekintetében sem tudtunk megfelelően előrelépni.

A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.