2020. június 04., csütörtök , Bulcsú

1055 Bp., Szalay u. 10–14.

Tel.: (+36-1) 235-7200

Fax: (+36-1) 235-7202

magyar english
Elfelejtett jelszó

Arany János Programok  IKT  MAG  OFI  SDT  Vizsgacentrum  adaptív  biztonságos iskola  egészségtudatos iskola  erőszakmentes  kiadvány  kompetencia  konferencia  oktatás  pályázat  rendezvény  tanulásszervezés  ÚPSZ  Új Pedagógiai Szemle  érettségi 

Intézeti folyóiratok

Köznevelés
Új Pedagógiai Szemle
Educatio
Könyv és nevelés
Kattintson ide a rendeléshez!
Kiadványaink

Foglalkoztatásba ágyazott képzés

Cimkék: kiadvány

Szerkesztette: Mayer József

Felkészülés az érettségire (Foglalkoztatásba ágyazott képzés 4.)

felkesz_az_eretts
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium, az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet együttműködésével indult el a Foglalkoztatásba Ágyazott Képzés címet viselő program, amely speciális feltételek kialakításával biztosította azt, hogy roma származású személyek középiskolai és szakmai tanulmányokat folytatva piacképes végzettséget szerezhessenek.

A program egyik legnehezebb állomása az volt, amikor a programban részt vevőknek (mentoroknak és mentoráltaknak egyaránt) érettségi vizsgára kellett felkészülniük. A felkészítés az általános iskolákban tanító pedagógusok számára jelentős kihívásnak bizonyult.

Ehhez a tevékenységhez kíván a kötet segítséget nyújtani oly módon, hogy két tantárgy kapcsán modellálja azt, hogy a felkészítés során milyen módszereket, megoldásokat célszerű alkalmazni a sikeres vizsga érdekében.


Letölthető
Kitörés (Foglalkoztatásba ágyazott képzés 5.)

A 2002-ben az Oktatási és Kulturális Minisztérium (akkor Oktatási Minisztérium), az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (akkor Országos Közoktatási Intézet) által indított foglalkoztatási és képzési modellprogram zárókötetét tartja kézben az olvasó. A kötet célja az, hogy bemutassa, milyen szakmai szempontok indokolták a program elindítását, s ezt követően leírja annak a képzési-foglalkoztatási modellnek a működését, amely a többéves fejlesztés eredményeképpen jött létre.

Azoknak a szakembereknek ajánljuk olvasásra a kötetet, akik a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok társadalmi integrációját nem a hagyományos szektoriális gondolkodáson keresztül képzelik el, hanem azt az egyes rendszerek elemeinek az összekapcsolásával, komplex megközelítésekben tudják és akarják végiggondolni.


LetölthetőA kötetek önállóan is olvashatók, de a projektről teljesebb képet kap az olvasó akkor, ha e sorozat valamennyi kötetét kézbe veszi.

1. Munka és tanulás. OKI, 2005.

2. Bevezetés a mentorpedagógia módszertanába. OKI, 2005.

3. Egymásra utalva. OKI, 2006.

4. Felkészülés az érettségire. OFI, 2008.

5. Kitörés. OFI, 2008.

 

A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.