2020. május 30., szombat , Janka, Zsanett

1055 Bp., Szalay u. 10–14.

Tel.: (+36-1) 235-7200

Fax: (+36-1) 235-7202

magyar english
Elfelejtett jelszó

Arany János Programok  IKT  MAG  OFI  SDT  Vizsgacentrum  adaptív  biztonságos iskola  egészségtudatos iskola  erőszakmentes  kiadvány  kompetencia  konferencia  oktatás  pályázat  rendezvény  tanulásszervezés  ÚPSZ  Új Pedagógiai Szemle  érettségi 

Intézeti folyóiratok

Köznevelés
Új Pedagógiai Szemle
Educatio
Könyv és nevelés
Kattintson ide a rendeléshez!
Kiadványaink

Diszkrimináció az oktatásban. UNESCO nemzeti jelentés. Magyarország

Cimkék: kiadvány

Írta: Farkas Lilla, Kardos Zsófia, Mayer József, Német Szilvia, Szira Judit

Ritkán kerül arra sor, hogy az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet dokumentum jellegű kiadványt jelentessen meg, most mégis ez történt. A kivételek sorába tartozik az UNESCO számára készített angol nyelvű országjelentés magyar nyelvű változata. Milyen indokok szóltak a magyar nyelvű változat megjelentetése mellett? Mindenképpen az, hogy az angol változat kiadása egy, az UNESCO által készített adatbázis részeként fog napvilágot látni, de ennek az anyagnak a megjelentetése mindenképpen időt igényel. Az is kérdéses, hogy a nemzetközi jelentések megtalálják-e olvasóikat azok között is, akik nem az adott téma specialistáinak számítanak?

Részben ezek miatt a praktikus szempontok miatt született meg az a döntés, hogy a kötet magyar változata napvilágot lásson. A közzététel szempontjából az is kérdés volt, hogy van-e értelme, létjogosultsága, aktualitása annak a szövegnek, amely a jelenhez képest néhány évvel korábbi, 2006 elejei állapotot tükröz?

A kötet megjelentetését szorgalmazók úgy gondolták, hogy mindenképpen, mert egy időben korábbi állapot dokumentálása a későbbi kutatások és fejlesztések kiinduló, illetve viszonyítási pontjaként szolgálhat.


Letölthető

A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.