2020. június 01., hétfő , Pünkösd, Tünde

1055 Bp., Szalay u. 10–14.

Tel.: (+36-1) 235-7200

Fax: (+36-1) 235-7202

magyar english
Elfelejtett jelszó

Arany János Programok  IKT  MAG  OFI  SDT  Vizsgacentrum  adaptív  biztonságos iskola  egészségtudatos iskola  erőszakmentes  kiadvány  kompetencia  konferencia  oktatás  pályázat  rendezvény  tanulásszervezés  ÚPSZ  Új Pedagógiai Szemle  érettségi 

Intézeti folyóiratok

Köznevelés
Új Pedagógiai Szemle
Educatio
Könyv és nevelés
Kattintson ide a rendeléshez!
Hírek és aktualitások

Nemzeti Tehetség Program - Kampánynyitó

2014. február 25.

2014. február 25-én, kedden került megrendezésre a Nemzeti Tehetség Program nyitó sajtótájékoztatója a Magyar Tudományos Akadémia Természettudományi Kutatóközpontjában. A Nemzeti Tehetség Program célja a tehetséges fiatalok és az őket segítő mesterek közös munkájának elősegítése.

Dunakeszi Tankerület - I. tankerületi pedagógiai konferencia

2014. február 21.

A Dunakeszi Tankerület 2014. február 21-én konferenciát szervezett a fenntartásában lévő köznevelési intézmények pedagógusai számára aktuális szakmai kérdésekről. A rendezvény helyszíne a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium sportcsarnoka volt.

A Bejárható Magyarország Program és a kerettantervek

2014. február 19.

2014. február 19-én sajtótájékoztató keretében ismertette a Bejárható Magyarország Programot (BMP) Balatoni Monika, a társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára (KIM), a hozzá kapcsolódó fejlesztéseket és eredményeket Budapesten. A sajtótájékoztató keretében dr. Horváth Viktória, a turizmusért felelős helyettes államtitkár (NGM) a stratégiai fejlesztések konkrétumairól beszélt, dr. Kaposi József, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) főigazgatója a programmal kapcsolatos oktatási és képzésfejlesztési irányokat mutatta be.

Adónk 1%-át a tehetségekért, a jövőért!

2014. február 17.

A tehetség kötelez - Minket, hogy támogassuk! A Nemzeti Tehetség Program és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet a 2013-as év során is sikeresen működött együtt, aminek eredményeként számos tehetséges fiatalnak tudtunk segítséget nyújtani. Intézetünk a tavalyi évhez hasonlóan 2014-ben is kampányt indít a Nemzeti Tehetség Program (NTP) népszerűsítése érdekében. Azért, hogy a program idén is ilyen sikeres lehessen, szükség van arra, hogy az adófizetők adójuk 1%-ával hozzájáruljanak a tehetségek segítéséhez.

Kiegészül a kerettanterv

2014. február 17.

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) a kerettantervek megjelenését követően figyelemmel kísérte a tantervek bevezetésével kapcsolatos visszajelzéseket, és szakmai, valamint civil szervezetekkel egyeztetve megvitatta mindazokat az észrevételeket, amelyek a Nemzeti alaptantervre és a tantárgyi kerettantervekre vonatkoztak.

Holokauszt - előítélet-mentesség oktatása

2014. február 13.
Felhívás multimédiás tananyagok használatára felkészítő tanártovábbképzésen való részvételre

Felhívás az informatikai eszközök iskolafejlesztő célú használatáról szóló negyedik, országos, online monitoringban való részvételre

2014. február 11.

eLEMÉR újra önértékelésre hívja az iskolákat! Mint 2011, 2012 és 2013 februárjában, idén is országos kampányt indítunk az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal támogatásával.

Értékek és dimenziók a Kárpát-medencében

2014. február 07.

Szakmai konferenciasorozatot szervez az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) 2014 tavaszán Budapesten és több határon túli magyar lakta helyszínen Értékek és dimenziók a Kárpát-medencei magyar köznevelésben címmel. A nyitórendezvényre 2014. február 7-én Budapesten került sor.

Indul az e-portfólió rendszere

2014. február 06.

Egyszerűsített eljárással a Pedagógus II. fokozatba kerülhetnek 2015. január 1-jétől a szakvizsgával (vagy azzal egyenértékű szakképzettséggel, tudományos fokozattal) rendelkező, hivatásukat legalább 14 éve gyakorló pedagógusok, ha 2014. április 30-ig feltöltik e-portfóliójukat a ma elindított online felületre.

Megjelentek a szaktanácsadás szakterületei, módosultak a szaktanácsadás feltételei

2014. február 05.

Megjelent az emberi erőforrások miniszterének 6/2014. (I. 29.) EMMI rendelete, amely a kerettantervek kiadásáról és jóváhagyásáról szóló, valamint a pedagógiai-szakmai szolgáltatásokról szóló rendeletek módosítását tartalmazza.

Díjazták a Segítő diákokat

2014. január 28.

Lezárult az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Segítő diákok címmel meghirdetett pályázata, amely az Iskolai Közösségi Szolgálat programot széles társadalmi körben volt hivatott megismertetni. A szakmai zsűri két kategóriában értékelte a benyújtott pályamunkákat. Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2014. január 27-én került sor Budapesten, a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnáziumban.

Szakképzési szakértők felkészítése a szakképzési változásokra

2014. január 28.

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szak- és Felnőttképzési Igazgatósága a Nemzetgazdasági Minisztériummal kötött NFA KA 7/2012. szerződés alapján "Szakképzési szakértők felkészítése a szakképzési változásokra" címmel tájékoztató napokat szervez az ország nagyvárosaiban 2014 februárjától áprilisig.

Az ökoiskolák kiváló iskolák

2014. január 28.

2014. január 25-én szakmai programmal kiegészített ünnepségen keretében vehették át a 2013-ban ökoiskolai címet elnyert iskolák képviselői az erről szóló oklevelet a Pedagógiai Könyvtár és Múzeum dísztermében. Az eseményt az ökoiskolai hálózat koordinátoraként és szakmai támogatójaként az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet szervezte meg.

Tájékoztató nap a BaCuLit-képzések indulásáról

2014. január 24.

Tájékoztató napot szervezett a Kölni Egyetem, a Kecskeméti Tanítóképző Főiskola és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Budapesten 2014. január 23-án az ISIT-projekt keretében induló BaCuLit-trénerképzésről. A tájékoztatót Christine Garbe, a Kölni Egyetem professzora vezette.

Oktatástechnológiai kiállítás Londonban (Bett Show)

2014. január 23.

2014. január 21-én Londonban rendezték meg a Bett Show négynapos rendezvénysorozatát, mely a világ vezető, oktatástechnológiai innovációit bemutató kiállítása.

Színház és oktatáskutatás

2014. január 23.

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Színház Nonprofit Zrt. (Nemzeti Színház) és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) 2014. január 22-én a Nemzeti Színházban.

Az OFI az Educatio-kiállításon

2014. január 18.

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) is részt vett az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nkft. által szervezetett 14. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, amelyet 2014. január 16–18. között rendeztek meg Budapesten.

Megrendezték a III. Köznevelési Konferenciát

2014. január 17.

Idén a 14. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás keretében került sor a III. Köznevelési Konferencia megrendezésére Budapesten, 2014. január 17-én. A rendezvényen az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) főigazgatója, Dr. Kaposi József is előadott.

A kisiskolák jövője is biztosított

2014. január 14.

A kormányzat fontosnak tartja, hogy a legkisebb településre és a legnagyobb városra egyaránt figyeljen, az oktatásban pedig a legszerencsétlenebb sorsú gyerek is megkapja azokat a lehetőségeket, amelyeket egy jobb körülmények közé született kortársa ‒ mondta pénteki veszprémvarsányi sajtótájékoztatóján Hoffmann Rózsa, köznevelésért felelős államtitkár.

Megjelentek a Nemzeti Tehetség Program 2013. decemberi pályázati felhívásai

2013. december 24.

2013. december 23-án megjelentek a Nemzeti Tehetség Program újabb pályázati felhívásai.

Elhunyt Dobos Krisztina, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Magyar Érdemrend Tisztikeresztjével kitüntetett főigazgatói tanácsadója

2013. december 17.

Mély együttérzéssel és fájó szívvel értesültünk arról, hogy december 12-én, életének 64. évében súlyos betegségben elhunyt Dobos Krisztina, az Antall-kormány emblematikus, meghatározó oktatáspolitikusa, a magyar oktatás elismert szaktekintélye, helyettes államtitkár, az MDF országgyűlési képviselője. Dobos Krisztina az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Nemzeti Tehetségfejlesztési Központjának mb. igazgatója, a Nemzeti Tehetség Programiroda vezetője, majd intézetünk főigazgatói tanácsadója volt.

Délután is az iskolában

2013. december 13.

Szeptembertől az általános iskolák 16 óráig tartalmas, változatos délutáni foglalkozásokat tartanak diákjaiknak. A tapasztalatok azt igazolják, hogy az oktatásirányítás jól mérte fel a társadalmi igényeket, amikor megteremtette ennek feltételeit.

A korrupció elleni nevelés

2013. december 10.

A korrupcióellenes világnap alkalmából szervezetett konferenciát a Transparency International Magyarország 2013. december 9-én Budapesten. Az idei rendezvény kiemelt témája az ifjúság és a fiatalok voltak. Az Oktassunk becsületességre! De hogyan? plenáris előadásai keretében az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) is képviseltette magát.

23. innovációs verseny fiataloknak

2013. december 09.

Az idei tanévben immáron 23. alkalommal kerül megrendezésre az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny, melyen minden hazai és határon túli, 20 éven aluli fiatal részt vehet, aki még nem kezdte meg felsőoktatási tanulmányait. Egyénileg vagy kétfős csapatokban lehet nevezni.

A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.