2020. június 01., hétfő , Pünkösd, Tünde

1055 Bp., Szalay u. 10–14.

Tel.: (+36-1) 235-7200

Fax: (+36-1) 235-7202

magyar english
Elfelejtett jelszó

Arany János Programok  IKT  MAG  OFI  SDT  Vizsgacentrum  adaptív  biztonságos iskola  egészségtudatos iskola  erőszakmentes  kiadvány  kompetencia  konferencia  oktatás  pályázat  rendezvény  tanulásszervezés  ÚPSZ  Új Pedagógiai Szemle  érettségi 

Intézeti folyóiratok

Köznevelés
Új Pedagógiai Szemle
Educatio
Könyv és nevelés
Kattintson ide a rendeléshez!
Hírek és aktualitások

Gyász

2009. október 26.

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Vargyas Péterné, Darvas Éva október 22-án váratlanul elhunyt.

Erőszakmentes, egészségtudatos iskola pályázat - Regionális tájékoztató napok

2009. október 19.
Az „Erőszakmentes, egészségtudatos iskola” pályázati felhívás iránt érdeklődők számára – a pályázat elkészítéséhez nyújtandó szakmai segítségnyújtás szándékával - az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet regionális tájékoztató napokat szervez. Az első ilyen rendezvényre szeptember 16-án, a budapesti Teleki Blanka Közgazdasági Szakközépiskola és Gimnázium épületében került sor.

A szakiskolai képzés jelene és jövője

2009. október 15.

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet október 13-14. között rendezte meg 2009. évi konferenciáját "A szakiskolai képzés jelene és jövője" címmel. Az OFI-ban az elmúlt évek során számos olyan kutatás és fejlesztés zajlott, amelyek a közoktatáson belül a szakképzés különböző elemeit érintették. A konferencia az eredményeket mutatta be.

Tolerancianap

2009. október 07.

2009. október 6-án az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet, a Mérei Ferenc Pedagógiai Intézet és az Ab Ovo Kiadó Tolerancianapot szervezett, melynek díszvendégei az iskolai erőszakot is kutató Elliot Aronson és Carol Tavris voltak. Az előadások között Klein Sándor bemutatta az OFI által indított „Erőszakmentes és egészségtudatos iskola” mozgalmat.

„Gyermeknyelven az erőszakmentességről” pályázat

2009. október 02.

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet már második éve szervez programokat és mozgalmat, jelentet meg pályázatokat, gyűjt jó gyakorlatokat annak érdekében, hogy segítse az Oktatási és Kulturális Minisztérium törekvését, s egyben támogassa azt a társadalmi elvárást, hogy az oktatási intézményekben az erőszak mértéke, az agresszív cselekedetek száma jelentősen csökkenjen. Ennek a stratégiának új elemeként jelentetjük meg rendhagyó pályázatunkat. Módosított határidő: 2009. nov. 6.

„Iskolapszichológusi hálózat bővítése a többcélú kistérségi társulásokban”

2009. szeptember 24.
Tolnai József előadása a zánkai OKM által rendezett konferencián az OFI tevékenységéről és programjairól.

AJTP X., jubileumi tanévnyitója Nyíregyházán

2009. szeptember 23.
Arató Gergely államtitkár részvételével, ünnepélyes keretek között zajlott le
az Arany János Tehetséggondozó Program X., jubileumi tanévnyitója Nyíregyházán.

Benedek Elek a művelt, olvasott nemzetért

2009. szeptember 22.
Benedek Elek a művelt, olvasott nemzetért című emlékülés 2009. szeptember 21-én az OFI-OPKM dísztermében jeles előadók részvételével zajlott le.

Elhunyt Gábor Kálmán

2009. szeptember 22.
Fájdalommal tudatjuk, hogy kollégánk, Gábor Kálmán 2009. szeptember 17-én, türelemmel viselt betegség után, 61 éves korában elhunyt.

Állampolgári Részvétel Hete az OFI-ban

2009. szeptember 14.
A 17 országban szerveződő Állampolgári Részvétel Hete 2009-ben szeptember 21. és 27. között ötödik alkalommal kerül megrendezésre Magyarországon.

A Vizsgacentrum felhívása

2009. szeptember 09.
Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Vizsgacentrumának felhívása szakmai vizsgán jegyzői és vizsgabizottsági tag feladatok ellátására.

Sajtóközlemény

2009. szeptember 07.
10. tanévét kezdi el a Hátrányos Helyzetű Tanulók Arany János Tehetséggondozó Programja. Arató Gergely államtitkár tart előadást a jubileumi tanévnyitó értekezleten, Nyíregyházán.

Az Arany János Programiroda nyári táborai

2009. szeptember 06.
 
Az Arany János Tehetséggondozó és Kollégiumi Programok tanulóinak az Arany János Programiroda az idei év nyarán két tábort szervezett: a rendhagyónak számító, egyben jubileumi X. Gólyatábort és az idén először megrendezett Pályaorientációs Tábort.

Vizsgabejelentési határidők az OFI Vizsgacentrumában

2009. augusztus 31.
2009. október és 2010. május közötti időpontok.

A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.