2020. május 30., szombat , Janka, Zsanett

1055 Bp., Szalay u. 10–14.

Tel.: (+36-1) 235-7200

Fax: (+36-1) 235-7202

magyar english
Elfelejtett jelszó

Arany János Programok  IKT  MAG  OFI  SDT  Vizsgacentrum  adaptív  biztonságos iskola  egészségtudatos iskola  erőszakmentes  kiadvány  kompetencia  konferencia  oktatás  pályázat  rendezvény  tanulásszervezés  ÚPSZ  Új Pedagógiai Szemle  érettségi 

Intézeti folyóiratok

Köznevelés
Új Pedagógiai Szemle
Educatio
Könyv és nevelés
Kattintson ide a rendeléshez!
Hírek és aktualitások

Országos általános iskolai nemzetiségi tanulmányi versenyek a 7. és 8. évfolyamos tanulók számára

2009. november 27.

A 2009/2010. tanévben is az OFI Oktatási Szolgáltatási Központjának Nemzetiségi Koordinációs Irodája koordinálja az Oktatási és Kulturális Minisztérium által meghirdetett Országos általános iskolai nemzetiségi tanulmányi versenyek megszervezését, lebonyolítását.

A versenyek célja a nemzetiségi nyelvekből (görög, horvát, német, román, szerb, szlovák, szlovén), valamint népismeretből (cigány, görög, horvát, német, román, szerb, szlovák, szlovén) kiemelkedő teljesítményt nyújtó, tehetséges gyermekek versenyeztetése.

A nyelvi versenyek a hagyományokhoz híven kettő (I. kategória: nyelvoktató iskolák, II. kategória: kétnyelvű és tannyelvű iskolák), a népismeret versenyek – a cigány kivételével – egy kategóriában kerülnek lebonyolításra.

A verseny feladatai a tananyag, a nyelvhelyesség és a népismeret követelményein alapulnak. A nyelvi versenyen a tanulók számot adhatnak nyelvtudásukról, irodalmi ismereteikről, olvasmányélményeikről. A népismereti versenyen a nemzetiségek ill. a cigányság történelmét, történetét, kultúráját, életmódját, hagyományait, a nemzetiség lakta területek és az anyaországok földrajzi jellemzőit mutatják be a versenyzők.

 

A részletes versenykiírás (a jelentkezés feltételei, a versenyek tematikája, határidők) itt megtekinthető, elérhető.

A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.