2020. január 24., péntek , Timót

1055 Bp., Szalay u. 10–14.

Tel.: (+36-1) 235-7200

Fax: (+36-1) 235-7202

magyar english
Elfelejtett jelszó

Arany János Programok  IKT  MAG  OFI  SDT  Vizsgacentrum  adaptív  biztonságos iskola  egészségtudatos iskola  erőszakmentes  kiadvány  kompetencia  konferencia  oktatás  pályázat  rendezvény  tanulásszervezés  ÚPSZ  Új Pedagógiai Szemle  érettségi 

Intézeti folyóiratok

Köznevelés
Új Pedagógiai Szemle
Educatio
Könyv és nevelés
Kattintson ide a rendeléshez!
Hírek és aktualitások

Múzeumok Majálisa 2014.

2014. május 12.

A Múzeumok Majálisa 2014. május 17-18-án, szombaton és vasárnap reggel 9-től 18 óráig várja az érdeklődőket a Múzeumkertben és a Magyar Nemzeti Múzeum épületében.

A Pedagógiai Könyvtár és Múzeum az elmúlt évekhez hasonlóan idén is egy konkrét témát ismertet a Múzeumok Majálisán. A korábbi évek bemutatóit követően (Oktatófilm, Jutalmazás és büntetés, Iskolai egészségügy, Iskolai egyenruha és viselet) idén az optika és fénytan a 19. századi iskolában témájával ismerkedhetnek meg a résztvevők. A látogatók kipróbálhatják, működés közben láthatják a Múzeum által biztosított eszközöket: zootrop, szemmodell, periszkóp, anamorfózis, árnyszínház, sztereókép, zsebmozi, prizmák, tükrök, camera obscura stb. A jelenségekkel fotótörténészek és szemész szakorvos segítségével ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A kiállításon megtekinthetőek lesznek különböző optikai csalódást előidéző eszközök, kaleidoszkópok, rejtélyes és trükkös képek, modellek. A különböző eszközök kipróbálása mellett a látogatók a szemmel mint érzékszervvel is megismerkedhetnek.

További információk az alábbi elérhetőségeken kaphatók:

Telefon: (+36-1) 323 5513

Holnap: www.opkm.hu

E-mail: muzeum@opkm.hu

A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.