2020. január 23., csütörtök , Zelma, Rajmund

1055 Bp., Szalay u. 10–14.

Tel.: (+36-1) 235-7200

Fax: (+36-1) 235-7202

magyar english
Elfelejtett jelszó

Arany János Programok  IKT  MAG  OFI  SDT  Vizsgacentrum  adaptív  biztonságos iskola  egészségtudatos iskola  erőszakmentes  kiadvány  kompetencia  konferencia  oktatás  pályázat  rendezvény  tanulásszervezés  ÚPSZ  Új Pedagógiai Szemle  érettségi 

Intézeti folyóiratok

Köznevelés
Új Pedagógiai Szemle
Educatio
Könyv és nevelés
Kattintson ide a rendeléshez!
Hírek és aktualitások

Megrendezték a TÁMOP 4.1.2-B nyitókonferenciáját

2014. május 30.

2014. május 29-én került megrendezésre az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Pedagógiai és Pszichológiai Karán a TÁMOP 4.1.2-B nyitókonferenciája. Rendhagyó módon két intézmény is ismertette a projekt keretében fejlesztési terveit. „A pedagógusképzés átalakításának országos koordinálása, támogatása” címmel az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI), „Országos koordinációval a pedagógusképzés megújításáért” címmel pedig az ELTE.

A megjelenteket Károly Krisztina, az ELTE projektjének szakmai vezetője köszöntötte. Mezey Barna, az ELTE rektora megnyitó beszédében hangsúlyozta az ELTE szerepét a hazai pedagógusképzésben, amely ezen projekt keretében további fejlődést mutathat fel a jövőben. Klinghammer István felsőoktatásért felelős államtitkár a pedagógushivatás jelentőségére hívta fel a figyelmet azzal, hogy pedagógusóriások gondolatait idézte fel.

IMG_0413
Kaposi József

Kaposi József, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatója beszédében elmondta, hogy az OFI számára ez a projekt nem előzmények nélküli, hiszen az OFI eddigi céljai között is kiemelt fontossággal bírt, hogy tanárképzés változásait monitorozza, a pedagógusképzésbe belépőket vizsgálja és longitudinális kutatásokat végezzen a témában. Kiemelte, hogy a TÁMOP 4.1.2-B keretében a cél összegyűjteni azokat a fejlesztéseket, kutatásokat és jó gyakorlatokat, amelyek az utóbbi években a pedagógusképzésre irányultak, és az összegyűjtött adatokból létrehozni egy hozzáférhető kutatási katasztert. Ebben a munkában fontos a hálózatosodás és a képzőhelyekkel való folyamatos kooperáció. Ez utóbbiról a projekt szakmai vezetője, Bodnár Éva beszélt, aki hangsúlyozta az OFI koordináló és harmonizáló szerepét a programban.

A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.