2020. június 05., péntek , Fatime

1055 Bp., Szalay u. 10–14.

Tel.: (+36-1) 235-7200

Fax: (+36-1) 235-7202

magyar english
Elfelejtett jelszó

Arany János Programok  IKT  MAG  OFI  SDT  Vizsgacentrum  adaptív  biztonságos iskola  egészségtudatos iskola  erőszakmentes  kiadvány  kompetencia  konferencia  oktatás  pályázat  rendezvény  tanulásszervezés  ÚPSZ  Új Pedagógiai Szemle  érettségi 

Intézeti folyóiratok

Köznevelés
Új Pedagógiai Szemle
Educatio
Könyv és nevelés
Kattintson ide a rendeléshez!
Hírek és aktualitások

Megnyílt a Bűvösvölgy

2014. május 15.

A legnagyobb magyar hírközlési és médiaszolgáltatók közreműködésével létrehozott, fiataloknak szóló médiaértés-oktató központban az NMHH hat téma köré szervezi a foglalkozásokat az újságszerkesztéstől a reklámtrükkökön keresztül a mobilkommunikációig. Az oktatóközpont működéséhez szakirányú pedagógusképzések is tartoznak, amelyek a Nemzeti alaptanterv célkitűzéseihez igazodva akkreditáltak is.

Mobilkomunikacios_foglalkozas_a_Buvosvolgyben

A Bűvösvölgyben zajló programokat a legnagyobb magyar hírközlési és médiaszolgáltatók közreműködésével alakították ki. A Bűvösvölgy média- és hírközlési területen működő partnerei közé tartozik az Index, az Invitel, a Microsoft, az MTVA, a Nokia, az Origo, az RTL Klub, a Telekom, a Telenor, a TV2, a UPC és a Vodafone. Az oktatási anyagok létrehozásában és a berendezések összeállításában az MTVA a partnerek közül jelentős részt vállalt magára. Az állami és társadalmi szervezetek közül az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az NMHH Internet Hotline szolgáltatása, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet, a Tévézz okosan! program és a Vizuális Világ Alapítvány nyújt támogatást.

Az NMHH médiaértés-oktató központjában foglalkozásokra elsősorban szervezett csoportok jelentkezhetnek majd, további információ a www.buvosvolgy.hu oldalon érhető el. A ház június 13-ig tesztüzemben működik, az iskolai nyári szünetben pedig táborozó gyerekeket fogad majd.

A_Buvosvolgy_greenboxszobaja
A Bűvösvölgy greemboxszobája

A ház szakképzett animátorai 9 és 16 év közötti gyerekeket fogadnak hat téma köré szervezett foglalkozásokon. A sajtóstúdióban megszerkeszthetik saját magazinjukat, megtanulják, mi a hírérték. A híradóteremben megismerkednek a greenboxtechnikával és a hírolvasás, az időjárás-jelentés kulisszatitkaival. A reklámblokkban a Bűvösvölgy saját márkáját, a Csoda-termékcsalád népszerűsítésén keresztül sajátítják el a hatástechnikákat. A rádiós szekcióban egy profi hangstúdiót próbálhatnak ki és a filmszinkronizálásba is belekóstolhatnak. Az internetes foglalkozáson stratégiai játékok, kvízek mutatják meg, hogy lehet tudatosan és biztonságosan használni a világhálót, illetve az okoseszközöket anélkül, hogy személyes adataikat meggondolatlanul kiszolgáltatnák.

Ujsagszerkesztes_a_Buvosvolgyben
Újságszerkesztés a Bűvösvölgyben

Az oktatóközpont a pedagógusoknak is nyújt továbbképzési lehetőséget, amelyre az ország minden pontjáról várják majd tanárok jelentkezését. Az akkreditált pedagógusképzési anyagok a médiaértési alapismeretek átadását és a tudatos digitális kultúra és készségek tanítását állítja a középpontba.

A Bűvösvölgy működtetéséhez két évre vonatkozóan uniós forrás, a TÁMOP-támogatás is hozzájárult. Az uniós és hazai állami, piaci és civil szervezetek példaszerű összefogásának célja, hogy a program a magyar gyerekeket a saját bőrükön megtapasztalt élmények révén tanítsa meg a virtuális tér, az új médiakultúra sajátosságaira, a védekezés módjaira és a tudatos használat hozadékaira.

A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.