2020. január 24., péntek , Timót

1055 Bp., Szalay u. 10–14.

Tel.: (+36-1) 235-7200

Fax: (+36-1) 235-7202

magyar english
Elfelejtett jelszó

Arany János Programok  IKT  MAG  OFI  SDT  Vizsgacentrum  adaptív  biztonságos iskola  egészségtudatos iskola  erőszakmentes  kiadvány  kompetencia  konferencia  oktatás  pályázat  rendezvény  tanulásszervezés  ÚPSZ  Új Pedagógiai Szemle  érettségi 

Intézeti folyóiratok

Köznevelés
Új Pedagógiai Szemle
Educatio
Könyv és nevelés
Kattintson ide a rendeléshez!
Hírek és aktualitások

"Kölcsönözhető" e-könyvek a Pedagógiai Könyvtárban

2014. május 14.

2013 decemberében a Pedagógiai Könyvtár és Múzeum továbbfejlesztette digitális szolgáltatásait. A már meglévő adatbázisok (EBSCO, JSTOR, Web of Science, Akadémiai Kiadó folyóiratai) mellett, egy e-könyvekből álló gyűjtemény alapjait vetette meg. Az e-könyvek hamarosan távoli hozzáféréssel is elérhetők lesznek a Pedagógiai Könyvtár beiratkozott olvasói számára.

A 91 db angol és német nyelvű szakkönyv közt pedagógiai, pszichológiai és szociológiai művek egyaránt találhatók, melyek EBSCOhost felületen lesznek kölcsönözhetők, de távoli hozzáféréssel hamarosan a Könyvtár honlapjáról is kereshetők és elérhetők lesznek a beiratkozott olvasók számára.

Ezzel kapcsolatban a Könyvtár Olvasótermében (1089 Bp., Könyves Kálmán krt. 40.) 2014. május 19-én 10 órától előadást tart Alexi Anna, az EBSCO magyarországi képviselője az EBSCO felületen elérhető e-könyvekről, Pallos Zsuzsanna a könyvtár munkatársa pedig a könyvtár által beszerzett újdonságokról és újításokról beszél majd.

A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.