2020. május 25., hétfő , Orbán

1055 Bp., Szalay u. 10–14.

Tel.: (+36-1) 235-7200

Fax: (+36-1) 235-7202

magyar english
Elfelejtett jelszó

Arany János Programok  IKT  MAG  OFI  SDT  Vizsgacentrum  adaptív  biztonságos iskola  egészségtudatos iskola  erőszakmentes  kiadvány  kompetencia  konferencia  oktatás  pályázat  rendezvény  tanulásszervezés  ÚPSZ  Új Pedagógiai Szemle  érettségi 

Intézeti folyóiratok

Köznevelés
Új Pedagógiai Szemle
Educatio
Könyv és nevelés
Kattintson ide a rendeléshez!
Hírek és aktualitások

Erőszakmentes, egészségtudatos iskola

2009. április 23.
OFI sajtóközlemény az Erőszakmentes és egészségtudatos iskolákért.

Ingyen hívható zöld szám és anonim chat-szoba.

Az "Erőszakmentes és egészségtudatos iskola" mozgalomról
 
 
Pályázati eredmény

Az „Erőszakmentes, egészségtudatos iskola” mozgalom logójának és jelszavának/mottójának megtervezésére kiírt pályázat eredménye.

 
Jó gyakorlatok a biztonságos iskoláért (Kiadvány a „Biztonságos iskoláért” programban meghirdetett pályázat nyertes pályaműveiből)
 
Az Oktatási és Kulturális Miniszter 2008-ban döntést hozott Az Iskola Biztonságáért Bizottság létrehozásáról. Miután e szakértő testület megvitatta a nevelési-oktatási intézményekben tapasztalt erőszakos történések problémáit, határozatot hozott a „Biztonságos iskoláért” program azonnali elindításáról, s a feladatok koordinálásával az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetet bízta meg. A tennivalók áttekintése céljából tavaly, június 5-én országos konferenciát rendeztünk, ahol kértük a jelen lévőket, hogy az iskolai agresszió megfékezésére irányuló, jónak bizonyult gyakorlataikat, hasznosíthatónak gondolt tapasztalataikat osszák meg velünk és a szakmai közvéleménnyel. A szakmai zsűri által legsikeresebbnek ítélt beszámolókat 2008 végén és 2009 elején – a Budapesten, Pécsett, Veszprémben és Debrecenben – megtartott regionális konferenciákon a készítők élőszóban is bemutatták. Az ott elhangzott előadások szerkesztett változatát kiadványban adjuk közre.


Felhívás

Az „Iskola Biztonságáért Bizottság" kéri a nevelési-oktatási intézmények vezetőit, pedagógusait és alkalmazottait, a szülőket és a tanulókat, diákönkormányzatokat, a közoktatási intézmények fenntartóit, a civil szervezeteket, illetve bárkit, aki egyetért a konfliktusok erőszakmentes kezelésével és részt kíván venni ennek megvalósításában, hogy regisztráltassa magát a biztonsagosiskola@ofi.hu e-mail címen. Az e-mail a Biztonságos iskoláért mozgalom szervezőihez, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetbe érkezik meg. A regisztrálók a visszaigazolást követően egyrészt folyamatos tájékoztatást kapnak az Intézet kapcsolódó rendezvényeiről, híreiről, másrészt aktív szereplőivé válhatnak a Biztonságos iskoláért projektben zajló eseményeknek.

A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.