2020. május 25., hétfő , Orbán

1055 Bp., Szalay u. 10–14.

Tel.: (+36-1) 235-7200

Fax: (+36-1) 235-7202

magyar english
Elfelejtett jelszó

Arany János Programok  IKT  MAG  OFI  SDT  Vizsgacentrum  adaptív  biztonságos iskola  egészségtudatos iskola  erőszakmentes  kiadvány  kompetencia  konferencia  oktatás  pályázat  rendezvény  tanulásszervezés  ÚPSZ  Új Pedagógiai Szemle  érettségi 

Intézeti folyóiratok

Köznevelés
Új Pedagógiai Szemle
Educatio
Könyv és nevelés
Kattintson ide a rendeléshez!
Hírek és aktualitások

Erőszakmentes, egészségtudatos iskola - Szakmai tájékoztató napok

2009. november 11.

Gyermeknyelven az erőszakmentességről - a Gyermekjogok napján címmel szakmai tájékoztató napot tart az OFI.

Időpont: 2009. november 20. 10.00 – 12.00.

Helyszín: Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet, I. emelet 106-os terem 1051 Budapest, Dorottya u. 8.

Pontosan húsz éve annak, hogy 1989. november 20-án - tíz évvel a Gyermekek Nemzetközi Éve után - az ENSZ Közgyűlése közfelkiáltással elfogadta a gyermekek jogairól szóló egyezményt. A Gyermekjogi Egyezmény célja, hogy aktív szerepvállalásra késztesse az államokat a gyermekek jólétének biztosítása érdekében. Feladata továbbá, hogy összefogja és harmonizálja a különböző nemzetközi jogi szerződésekben elszórtan felbukkanó gyermekjogokat. Az Egyezményt még aznap 61 ország írta alá, a Magyar Köztársaság Országgyűlése 1991 őszén ratifikálta, s az 1991. évi LXIV. törvénnyel hirdették ki. További aktualitás, hogy e témakörben az Országgyűlési Biztos Hivatala ebben az évben jelentette meg „Gyermekjogi projekt” címen összefoglaló dokumentumát és hozta nyilvánosságra az iskolai erőszak megelőzésével kapcsolatos átfogó vizsgálatról szóló jelentését.

Hívjuk és várjuk szakmai tanácskozásunkra mindazokat, akik érdeklődnek a téma iránt, s akik javaslataikat, ötleteiket szívesen megosztják velünk.

 

Levélmeghívó, program.

 

A szervezés megkönnyítése érdekében kérjük, 2009. november 16-án, hétfőn 12 óráig jelezze

részvételi szándékát a rendezvenyszervezes@ofi.hu e-mail címen.

 

A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.