2020. június 04., csütörtök , Bulcsú

1055 Bp., Szalay u. 10–14.

Tel.: (+36-1) 235-7200

Fax: (+36-1) 235-7202

magyar english
Elfelejtett jelszó

Arany János Programok  IKT  MAG  OFI  SDT  Vizsgacentrum  adaptív  biztonságos iskola  egészségtudatos iskola  erőszakmentes  kiadvány  kompetencia  konferencia  oktatás  pályázat  rendezvény  tanulásszervezés  ÚPSZ  Új Pedagógiai Szemle  érettségi 

Intézeti folyóiratok

Köznevelés
Új Pedagógiai Szemle
Educatio
Könyv és nevelés
Kattintson ide a rendeléshez!
Hírek és aktualitások

Biztonságos iskola

2008. október 04.
  
„BIZTONSÁGOS ISKOLÁÉRT” PROGRAM
Mit teszünk, és mit tehetünk a nevelési-oktatási intézmények biztonságáért?
 
 
 
Az országban felbukkant esetek kapcsán a problémakör áttekintésére, az iskolai erőszakkal járó események elemzésére Miniszter úr létrehozta az országosan elismert szakemberekből álló „Iskola Biztonságáért Bizottságot”, amelynek tagjai javaslatot készítettek a nevelési-oktatási intézményekben előforduló erőszakos cselekmények megelőzésére, kezelésére.
 
A bizottság javaslata alapján az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet kapott megbízást arra, hogy a 2008. június 5-én megrendezett „Konferencia a Biztonságos iskoláért” című konferencián megfogalmazott javaslatok figyelembevételével egy átfogó programot gondozzon.
 
A projekt keretében fórumok (2008. október 13. Kecskemét, 2008. október 14. Szombathely, 2008. október 21. Szolnok) és konferenciák (2008. december 4. Budapest, 2008. december 11. Pécs, 2009. február 5. Veszprém, 2009. február 12. Debrecen) adnak alkalmat a párbeszédre, a közös gondolkodásra, a követendő modellek megvitatására, elterjesztésük ösztönzésére.
 
A fenti fórumok mellett a Biztonságos Iskoláért – A nevelési-oktatási intézmények jó gyakorlatai az intézményekben előforduló erőszak megelőzésében és kezelésében” című pályázat keretében nyílik lehetőség a gyakorlatban jól bevált és a mindennapok tapasztalataival igazolt eljárások bemutatására, nyilvánosságra hozatalára.

A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.