2020. április 10., péntek , Zsolt

1055 Bp., Szalay u. 10–14.

Tel.: (+36-1) 235-7200

Fax: (+36-1) 235-7202

magyar english
Elfelejtett jelszó

Arany János Programok  IKT  MAG  OFI  SDT  Vizsgacentrum  adaptív  biztonságos iskola  egészségtudatos iskola  erőszakmentes  kiadvány  kompetencia  konferencia  oktatás  pályázat  rendezvény  tanulásszervezés  ÚPSZ  Új Pedagógiai Szemle  érettségi 

Intézeti folyóiratok

Köznevelés
Új Pedagógiai Szemle
Educatio
Könyv és nevelés
Kattintson ide a rendeléshez!
Hírek és aktualitások

Tájékoztató napok a kísérleti tankönyvekről

2014. június 16.

Budapesten tartották meg annak a tízállomásos regionális tájékoztató sorozatnak az első rendezvényét, amelynek célja a kísérleti tankönyvek megismertetése. Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) a TÁMOP 3.1.2-B projekt keretében készülő kísérleti tankönyveket az ősztől használó pedagógusoknak az ország nyolc nagyvárosában 2014. június folyamán szervezett tájékoztató napokon kívánja bemutatni.

Tanulmányút Auschwitzba

2014. június 13.

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) a Holokauszt Emlékközponttal (HDKE) együttműködve – az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) támogatásával – a holokauszt oktatásával és az arról való megemlékezéssel kapcsolatban meghirdette az „Emlékezni és emlékeztetni” c. pályázatot. Ennek keretében hét iskola diákjai és tanáraik vehettek részt április 10. és 13. között az Auschwitzba és Krakkóba szervezett tanulmányúton.

Felhívás pedagógusok számára

2014. június 06.

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet szeretné megismerni a pedagógusok véleményét a jó pedagógussá válás folyamatáról, ezért felhívja a legalább tíz éve a pályán dolgozó pedagógusokat, hogy írják meg tapasztalataikat „A jó pedagógus titka – sikerek és kudarcok a pályán” témában.

Fénytanoncok - Múzeumok Majálisa

2014. június 04.

A Pedagógiai Múzeum a május 17-18-án a Magyar Nemzeti Múzem Múzeumkertjében megrendezett Múzeumok Majálisán a természettan-oktatás egyik leglátványosabb ágával foglalkozott: a fénytannal. A Fénytanoncok című program a 19. századi iskola optikai kísérleteinek világát idézte meg.

Az egész napos iskola a lehetőségek iskolája

2014. május 31.

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) 2014. május 30-án rendezte meg Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen Az egész napos iskola a lehetőségek iskolája című konferenciát, amelynek célja volt elemezni az egész napos iskola fejlesztésére vonatkozó innovációs folyamatokat, bemutatni a fejlesztésben résztvevő iskolákkal együtt az eddigi eredményeket és körvonalazni a már látható tanulságokat, tapasztalatokat.

Megrendezték a TÁMOP 4.1.2-B nyitókonferenciáját

2014. május 30.

2014. május 29-én került megrendezésre az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Pedagógiai és Pszichológiai Karán a TÁMOP 4.1.2-B nyitókonferenciája. Rendhagyó módon két intézmény is ismertette a projekt keretében fejlesztési terveit. „A pedagógusképzés átalakításának országos koordinálása, támogatása” címmel az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI), „Országos koordinációval a pedagógusképzés megújításáért” címmel pedig az ELTE.

Iskolai közösségi szolgálat a kulturális területen

2014. május 27.

Műhelykonferencián mutatták be az iskolai közösségi szolgálathoz készült kulturális ajánlást és számos jó gyakorlatot a Magyar Nemzeti Múzeumban 2014. május 26-án. Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) által szervezett szakmai rendezvényt Hammerstein Judit kultúráért felelős helyettes államtitkár és dr. Kaposi József az OFI főigazgatója nyitotta meg.

Kulturális ajánlás készült az iskolai közösségi szolgálathoz

2014. május 22.

2014. május 22-én Hammerstein Judit, Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúrpolitikáért felelős helyettes államtitkár és Dr. Kaposi József, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) főigazgatója tartott közös sajtótájékoztatót Budapesten a kulturális szaktárca és a köznevelési ágazat együttműködéséről az iskolai közösségi szolgálat témájában.

Együttműködési megállapodást írt alá az OFI és a FODISZ

2014. május 22.

2014. május 21-én az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) és a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetségének (FODISZ) sajtótájékoztató keretében együttműködési megállapodást kötött Budapesten.

IKSZ műhelykonferencia a Magyar Nemzeti Múzeumban

2014. május 22.

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 2014. május 26-án műhelykonferenciát szervez a Magyar Nemzeti Múzeumban a kulturális területen végezhető iskolai közösségi szolgálat témakörében.

Átadásra kerültek az Év Talentuma díjak

2014. május 16.

2014. május 16-án a Nemzeti Színház Kaszás Attila-termében immár második alkalommal adták át az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) által alapított Az Év Talentuma Díjakat.

Megnyílt a Bűvösvölgy

2014. május 15.

A legnagyobb magyar hírközlési és médiaszolgáltatók közreműködésével létrehozott, fiataloknak szóló médiaértés-oktató központban az NMHH hat téma köré szervezi a foglalkozásokat az újságszerkesztéstől a reklámtrükkökön keresztül a mobilkommunikációig. Az oktatóközpont működéséhez szakirányú pedagógusképzések is tartoznak, amelyek a Nemzeti alaptanterv célkitűzéseihez igazodva akkreditáltak is.

Az iskolai közösségi szolgálat - egri konferencia

2014. május 15.

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) az Eszterházy Károly Főiskola Pedagógiai Intézetének közreműködésével 2014. május 13-án Egerben szervezett konferenciát a közösségi szolgálathoz kapcsolódó jogszabályok és gyakorlatok ismertetése céljából, valamint a program működtetésének gördülékenyebbé, eredményesebbé tétele érdekében.

"Kölcsönözhető" e-könyvek a Pedagógiai Könyvtárban

2014. május 14.

2013 decemberében a Pedagógiai Könyvtár és Múzeum továbbfejlesztette digitális szolgáltatásait. A már meglévő adatbázisok (EBSCO, JSTOR, Web of Science, Akadémiai Kiadó folyóiratai) mellett, egy e-könyvekből álló gyűjtemény alapjait vetette meg. Az e-könyvek hamarosan távoli hozzáféréssel is elérhetők lesznek a Pedagógiai Könyvtár beiratkozott olvasói számára.

Múzeumok Majálisa 2014.

2014. május 12.

A Múzeumok Majálisa 2014. május 17-18-án, szombaton és vasárnap reggel 9-től 18 óráig várja az érdeklődőket a Múzeumkertben és a Magyar Nemzeti Múzeum épületében.

Egy európai tehetségsegítő hálózat felé

2014. május 09.

Május 8-án vette kezdetét Budapesten az Európai Tehetségtanács, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége és a Budapesti Európai Tehetségközpont által szervezett háromnapos nemzetközi konferencia, Egy európai tehetségsegítő hálózat felé címmel.

Megjelent az Arany János Programokat megvalósító, nem állami fenntartású intézmények támogatásáról szóló EMMI rendelet

2014. május 06.

Megjelent az Arany János Tehetséggondozó Program, az Arany János Kollégiumi Program és az Arany János Kollégiumi-Szakiskolai Program támogatásáról szóló 40/2014. (V. 5.) EMMI rendelet.

Sikerrel zárult a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny

2014. május 06.

2014. április 23-án és 24-én zajlott le a Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny országos döntője Budapesten, a helyszínt a Budapest V. Kerületi Szemere Bertalan Általános Iskola és Gimnázium könyvtára biztosította. A tehetséggondozó verseny fő támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma volt, a szervezést és a lebonyolítást – mint most már hosszú évek óta mindig − az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Pedagógiai Könyvtár és Múzeum vállalta fel.

Konferencián mutatták be a kísérleti tankönyveket

2014. április 29.

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) 2014. április 29-én rendezte meg a TÁMOP 3.1.2-B kiemelt projekt nyitókonferenciáját Budapesten. A rendezvény keretében bemutatásra kerültek az OFI-ban fejlesztett kísérleti tankönyvek, illetve a Nemzeti Közoktatási Portál is.

A Föld napja – IV. Tudományfesztivál – A környezetvédelem, az innováció és a technológia forgataga

2014. április 24.

2014.04.24-25-én kerül megrendezésre „A Föld napja – IV. Tudományfesztivál” című rendezvény, amely a természettudományok népszerűsítése mellett a környezeti nevelés fontosságának hangsúlyozását tűzte ki célul.

Autonómia és felelősség - II. Neveléstudományi Konferencia

2014. április 23.

A PTE Bölcsészettudományi Kar Neveléstudományi Intézete 2014. április 28-29-én hagyományteremtő szándékkal, immár második alkalommal rendezi meg az Autonómia és felelősség című konferenciát és műhelytalálkozót.

Pályázati felhívás – „Segítő diákok 2014.”

2014. április 23.

Jelen pályázat azzal a céllal kerül kiírásra, hogy az Iskolai Közösségi Szolgálat működő programjait megismerhessék az érintett intézmények, diákok, pedagógusok és szülők.

Hamarosan megjelenik az Új Köznevelés aktuális száma

2014. április 18.

Április 25-ére az iskolákban lesz az Új Köznevelés című folyóirat aktuális száma, melyben többek között az új generációs tankönyvekről tájékozódhatnak az olvasók. A készülő tankönyveket a vezető- és alkotószerkesztők mutatják be.

Indul az ISIT trénerképzés

2014. április 14.

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) és a Kecskeméti Főiskola közös szervezésében kerül sor 2014. április 17-én az ISIT (Implementation Strategies for Innovations in Teachers’ Professional Development) trénerképzés nyitónapjára.

A honlapon található tanulmányok, egyéb szellemi termékek, illetve szerzői művek (a továbbiakban: művek) jogtulajdonosa az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. A jogtulajdonos egyértelmű forrásmegjelölés mellett felhasználást enged a művekkel kapcsolatban oktatási, tudományos, kulturális célból. A jogtulajdonos a művekkel kapcsolatos anyagi haszonszerzést azonban kifejezetten megtiltja.